Com la tecnologia transformarà el món del treball?

Cicle “+Humans: ciència, tecnologia i coneixement”

Data: 

16/03/2016 - 19:00
Afegir al Calendari

Sala: 

Accés: 

Obert

Secció: 

Organitzador: 

Museu de Ciències Naturals de Barcelona i Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Amb Joan Torrent, director de la Business School (UOC); Carles Ubach, director del postgrau de Direcció i Consultoria en Noves Tecnologies i Sistemes (UPC).

Moderador: Ricard Faura, adjunt de la Secció.

L’impacte de la tecnologia està transformant les maneres de treballar i, el que és més important, està fent desparèixer llocs de treball i n’està creant de nous. Com quedarà confi gurat el món del treball després de tots aquests canvis?

Ja des de la prehistòria, el propi desenvolupament de l’ésser humà ha tingut lloc gràcies als avenços tècnics. La tecnologia es revela com un dels motors de l’evolució social. Sense el desenvolupament tecnològic no hi hauria hagut avanç social. En aquests darrers anys, estem assistint al naixement d’una nova societat del coneixement on la gestió, la qualitat i la velocitat d’informació es converteixen en factor clau de competitivitat. Les tecnologies de la informació i la comunicació, les TIC, condicionen l’economia en totes les seves etapes. Si a tot això hi unim els avanços que s’estan produint en l’àmbit científic en general, s’estan generant modificacions en la productivitat comparables i fins i tot superant, a les dues revolucions que més han impactat en la història de la humanitat el món del treball, la revolució Neolítica i la revolució Industrial, mitjançant la creació i innovació en àmbits com la indústria i l’agricultura.