Itineraris de progrés

Crossing Lines Ensemble es va acomiadar del curs musical de la millor manera que podia fer-ho: actuant en un jardí ple d’espectadors, i d’una manera especial, diferent i molt emotiva. Amb aquest concert l’agrupació dirigida per Luis Codera finalitza la seva participació en el cicle ‘Artistes residents 2012-2013’ de l’Ateneu Barcelonès.

Música en viu, sons enllaçats de manera especial i pintura a les parets, un ambient immillorable sota les palmeres del jardí de l’Ateneu. Crossing Lines Ensemble, una agrupació que va néixer a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC), s’acomiadava amb un concert d’avantguarda de la temporada de músics residents de l’Ateneu Barcelonès.

L’objectiu del grup, i que ahir van demostrar, es tracta de combinar sonoritats diferents com són la de flauta, el clarinet, el saxo, el trombó, el piano o la percussió. Tot plegat fusionant-ho amb altres disciplines, com en el cas d’ahir la pintura. Per l’actuació al jardí, sota el nom ‘Itineraris de progrés’, venien acompanyats de l’artista Raúl Fernández, que mentre sonava la música anava creant diverses figures a les parets del jardí. Tot plegat d’una forma harmonitzada que feia inevitable pensar en la compenetració de la música i la pintura, dues disciplines cent per cent artístiques.

La unió de la música i la pintura mostrava la relació sòlida entre art visual i art sonor, vertebrat des de la concepció del creixement. Durant l’espectacle els músics conduïen els espectadors a moure’s pel jardí i els invitaven a acompanyar-los en diferents espais on cada cop s’afegia un membre més de la banda per participar al concert.

En cada etapa l’espectador era capaç de percebre la sensació del creixement perpetrada per l’adhesió d’un nou instrument, d’un nou so, a la vegada que, en cada escenari, el pintor Raúl Fernández desenvolupava aquest creixement a partir de les seves creacions a la paret.

L’encarregada d’obrir el concert va ser la saxofonista Tere Gómez, que va interpretar una peça en solitari. A mesura que anava acabant la peça va conduir el públic cap un altre espai del jardí on va unir-se amb el clarinetista Víctor de la Rosa. Una vegada interpretada la peça ‘Duel 1 (princesses)’ de Luís Naón van apropar-se fins el tercer escenari, on els esperava per unir-se al concert la flautista Laia Bobi.

El darrer escenari  va mostrar la capacitat enorme de fusió que existeix entre instruments de diferent sonoritat i l’art de la pintura. Tots junts al fons del jardí, envoltats d’una vegetació espectacular i la poca llum de la nit, amb el percussionista Feliu Ribera van tocar l’última peça, una de Fernando Villanueva. Mentre actuaven, d’una manera que feia possible distingir entre sonoritats però a la vegada encaixar els sons de forma harmònica a l’oïda dels espectadors, Raul Fernández, des del mateix escenari, creava l’últim mural.

Data: 

25/07/2013 - 21:00

Cicle: 

Sala: 

Preu: 

Aforament limitat. Entrades no numerades. No es podrà accedir una vegada iniciats els concerts

Accés: 

Obert

Secció: 

Organitzador: 

Ateneu Barcelonès

Afegeix un nou comentari

Inicieu sessió per a enviar comentaris

Fes-te'n soci

Actes relacionats