Llum BCN

Festes de Santa Eulàlia

Data: 

10/02/2017 - 19:00
Afegir al Calendari

Sala: 

Accés: 

Obert

Organitzador: 

Institut de Cultura, amb la col·laboració de l’Ateneu Barcelonès.
Llum Bcn 2017

L’Ateneu acollirà la instal·lació lumínica proposada pels alumnes de l’Institut del Teatre, que participa amb altres escoles d’art i disseny de la ciutat comtal a l’edició de Llum BCN d’enguany.

La cafeteria estarà oberta durant l’activitat.

Divendres 10 i dissabte 11, de 19 a 24 h, i diumenge 12 de 19 a 23 h, jardí de l’Ateneu

Els alumnes de l’assignatura “projecte d’autor” de l’especialitat d’escenografia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) Albert Ventura, Núria Vila, Marta López, Eva Mª Enriquez, Macarena Palacios, Helena Lucas i Oriol Corral presenten el projecte OUK-TOPOS al jardí de l’Ateneu.

Ouk-topos parla d’un lloc, d’una ciutat inexistent que representa un món irreal i idealitzat, volàtil,  generant un doble joc reflectit en la font, inexistent quasi imperceptible.

El viatger arriba a la ciutat subtil, a la ciutat abstracte, perfecte però alhora irreal i el temps s’atura.

A Ouk-topos podem experimentar una ciutat on la llum artificial és un símbol d’humanitat, de civilització. Una construcció de peces modulars travessada per fluorescents led i tubs de plàstic. La ciutat invisible invertida sorgeix de l’estany, contraposada amb la ciutat suspesa, damunt d’un mirall que actua entre la superfície sòlida i líquida. Sense llum la ciutat deixaria d’emmirallar-se en la seva ombra.

Al segle XV van començar a posar llums als carrers de Londres, on regnaven les ombres i la foscor. El paisatge urbà ha canviat molt en els últims segles, la llum artificial ha esdevingut un símbol humà, els mapes de contaminació lumínica en són un exemple.

Les ciutats han creat el seu propi cosmos de llum elèctrica per evitar l’eterna foscor.

L’electrificació ha produït un canvi social. L’energia elèctrica és essencial per la societat de la informació de la tercera revolució industrial, televisió, computació, robòtica, internet...

El projecte, que també compta amb la col·laboració de l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE), està tutoritzat per la professora d’escenografia Maria Domènech.