Gemma Calvet i Barot

Càrrec: 

Vicepresidenta primera

Advocada. Llicenciada en Dret (UAB). Màster Europeu en Política Criminal i Polítiques Socials (UB). Postgrau en Dret Diplomàtic i Consular (ICAB). 

Directora General de Drogues al Govern Basc (2000-2003). Diputada independent pel grup d’ERC al Parlament de Catalunya (X Legislatura, 2012-2015) i presidenta de la Comissió de Justícia i Drets Humans. Ponent de la Llei de consultes populars no refrendàries i de la Llei de transparència i bon govern. Membre de l'Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans i d’AED (Avocats Europeus Demòcrates). Ha estat membre del Comitè d'Ètica de la Policia de Catalunya, del Consell Assessor del Consorci de Serveis Socials de Barcelona i de la Taula Penitenciària (Dept. de Justícia).

Ha treballat en àmbits d'igualtat (en el sector privat) i en formació sindical. És docent i conferenciant. Participa en espais d'opinió com a analista política. Autora del llibre Què ens està passant? (2016). Actualment, és directora de l'Agència de Transparència, de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Creu en la societat civil com a motor de progrés i en l'Ateneu Barcelonès, en la cultura i la ciència com a pilars del nostre país.