Activisme feminista a les xarxes

Data: 

20/12/2021 - 18:30
Afegir al Calendari

Sala: 

Accés: 

Obert

Secció: 

Més enllà de les activistes que busquen conscienciar sobre els feminismes com a lluita fonamental per la transformació social i donar a conèixer els seus principis bàsics, hi ha milions d’activistes a xarxes que han decidit utilitzar la seva plataforma per posar el focus en problemàtiques més concretes des d’una perspectiva feminista. Elles busquen posar de relleu la invisibilització de les dones en l’art, donar a conèixer una manifestació concreta de la interseccionalitat, assenyalar la pressió estètica que patim les dones o simplement donar una opinió de tot allò que passa a l’actualitat des d’un punt de vista crític per remoure consciències.

El canvi de paradigma que han suposat les xarxes per a l’activisme és un fenomen especialment rellevant per aprofundir-ne en una conversa pausada, contràriament a la naturalesa frenètica en què es desenvolupa. L’Ateneu és doncs un espai ideal per a què aquest debat pugui desenvolupar-se amb la precisió necessària.

Ponents: Júlia Barceló (@Barcelo_neta a Twitter); Carla Galeote (@carlagaleote a Tik Tok), i Alba Font i Leticia Ortín, (@casa.de.musas a Instagram)

Presenta: Cèlia Roig, secció de Feminismes de l’Ateneu Barcelonès.