ATENCIÓ - ACTE SUSPÈS El paper de les sèries i la seva influència en la societat

Data: 

15/05/2018 - 19:00
Afegir al Calendari

Sala: 

Preu: 

Entrada gratuïta (aforament limitat).

Accés: 

Obert

Secció: 

Organitzador: 

Ateneu Barcelonès

Atenció: per motius aliens a l'Ateneu. S'ha suspès l'acte. Disculpeu les molèsties!

Laia Manzanares, actriu i protagonista de Merlí, Leïti Sène, actor, cantant i protagonista de Benvinguts a la Família.

Presenta: Alexànder Golovín, ponent de la Secció.

Observant la realitat social i audiovisual que ens envolta, veiem que els mitjans de comunicació i les noves tecnologies gaudeixen d’un lloc molt important en les nostres vides. En aquest context, el televisor és el mitjà hegemònic per excel·lència.

Si s’observen les dades d’audiència, veiem com a pesar dels grans canvis tecnològics que s’han donat en les últimes dècades, el televisor continua sent el mitjà més sol·licitat per la població. Per tant, és obvi el seu poder socialitzador.

Davant d’aquesta realitat, són molts els estudiosos que han dedicat el seu temps a l’investigació dels continguts i dels efectes que els productes audiovisuals produeixen sobre la societat, ja que juguen un paper molt important com a mediadors entre l’esfera pública i la privada.

Els adolescents, envoltats de noves tecnologies (Internet), segueixen acudint al televisor en moments clau, com ara amb les sèries juvenils.

Però com influeixen aquestes sèries i quin paper tenen en la societat? Ho debatrem amb dos actors i protagonistes del panorama televisiu actual.