La benvolença al cinema (Una arma de defensa contra la guerra)

Data: 

23/11/2022 - 18:00
Afegir al Calendari

Sala: 

Accés: 

Obert

Secció: 

En la dècada dels anys 90 vam veure -que no viure- de reüll, la brutalitat  del conflicte als Balcans. La guerra de Iugoslàvia era aquí mateix, a Europa.  Molts, innocents i impotents, vam girar el rostre als genocidis per no ésser part del sofriment de l’altri.
Tot just acabant de fer recompte d’aquella salvatge confrontació, reincidim ara i avui, amb la conflagració d’Ucraïna amb la mateixa  iniquitat i abjecció.

El llargmetratge, és una sàtira antibel·licista del bombardeig sobre la ciutat de Dresden el febrer de 1945, narrada entre la realitat i la ciència ficció, i ens serveix per crear un paral·lelisme entre l’horror del passat i el present.

Presentació i conversa entre Salvador Llopart, ponent de la secció de Cinema i el documentalista Hilari M. Pellicé.
Projecció Slaughterhouse-Five (Escorxador Núm. 5)
EUA, 1972
Duració: 104 min.
Direcció: George Roy Hill
Repartiment: Michael Sacks, Ron Leibman, Eugene Roche, Sharon Gans, Valerie Perrine, Holly Near, Perry King, Kevin Conway

Sinopsi: A Dresden viu Billy Pilgrim (Michael Sacks), un jove tranquil, sense passions ni curiositat pel món que l'envolta, tot i que li ha tocat viure la Segona Guerra Mundial. Viu tan absort, tan fora de la realitat, que ni tan sols s'adona del terrible bombardeig de la seva ciutat.

Adaptació de la novel·la de 1969 de Kurt Vonnegut.