Celebrant Carlos Cano

Data: 

02/11/2022 - 18:30
Afegir al Calendari

Sala: 

Accés: 

Obert

Secció: 

Carlos Cano

Carlos Cano va néixer a Granada el 28 de gener de 1946. Viu la infantesa tenint una clara memòria familiar republicana ja que el seu avi havia estat afusellat al començament de la Guerra Civil. De ben jove, com milers de granadins, emigra a Suïssa, i posteriorment a Alemanya, per buscar feina. Després d’un any a l’estranger, el 1964, amb els estalvis aconseguits, arriba a Barcelona. Es matricula en un curs d’electrònica, que aprova amb bones notes, i quan se li acaben els estalvis comença a treballar a la construcció.

És a Barcelona quan apareix l’autèntic Carlos Cano. Deixa els estudis, l’acomiaden de la feina i comença a escriure, verbalitzant poèticament la barreja de sentiments de soledat, d’identitat i d’esperança. Torna a Granada i comença a compondre les primeres cançons. Coneix al poeta Juan de Loxa, que en aquell moment encapçalava el col·lectiu Poesía 70, i s’integra al grup. El 1972 debuta, a París, en un homenatge a Federico García Lorca. Allà coneix Paco Ibáñez, Elisa Serna, Luis Cilia i Lluís Llach amb qui acaba mantenint una llarga amistat.

El 1977, el Partido Socialista de Andalucía li edita l’Himno a Andalucía, amb lletra de Blas Infante. El 1998 posa música als poemes del Diván del Tamarit, últim llibre de Federico García Lorca.

Mor l’any 2000 a la seva ciutat natal.

Omar Jurado, periodista; Javier García Fernández, historiador; Paco Ibáñez, artista; David Castillo, escriptor; Giulia Valle, artista, i Marina Rossell, autora i intèrpret de cançons.

Presenta l’acte: Narcís Argemí, ponent de la secció Història.