Diada de Sant Jordi

Data: 

23/04/2021 - 12:00
Afegir al Calendari

Accés: 

Obert

Organitzador: 

Ateneu Barcelonès

LECTURA EN VEU ALTA DE TEXTOS DE
FELÍCIA FUSTER, JOAN TRIADÚ I TERESA JUVÉ

 

De 12 a 14 h, JARDÍ - Us convidem a participar a la "Lectura en veu alta de Sant Jordi". Continuem la tradició de llegir en veu alta textos d'obres destacades de la literatura catalana actual.

Enguany recordem, a través de la lectura de fragments emblemàtics de les seves obres, a: Felícia Fuster, poeta, traductora i artista plàstica; Joan Triadú, pedagog, crític literari, escriptor i activista cultural; i Teresa Juvé, escriptora i pedagoga. 

Lloc: Jardí de l'Ateneu
Hora: 12 a 14 h

JOVES VEUS A L'ATENEU BARCELONÈS

14 h, JARDÍ - Si voleu gaudir de bona música i escoltar cançons actuals al jardí de l’Ateneu Barcelonès, no ho dubteu, veniu a sentir aquestes joves veus de l’àrea de cant de L’Escola de Músics i JPC, una escola del barri del Raval. Les seves veus no us deixaran indiferents, tot el contrari, estic ben segur que no les oblidareu. Seguiu les passes d’aquestes joves veus, donaran molt que parlar.

Lloc: Jardí de l'Ateneu
Hora: 14 h

SOLITUD A STROMBOLI.
SOMNIS, SIGNES I SÍMBOLS

18 h, SALA BOHIGAS - Gaudeix del teatre a l'Ateneu amb la representació Solitud a Stromboli. Somnis, signes i símbols. Un monòleg interpretat per Fina Rius en el paper de la Dra. Nela Simari.

Sinopsi: la Dra Nela Simari, una distingida experta en el camp de la literatura comparada, ofereix una peculiar "conferència inaugural" entorn de la influència de Víctor Català sobre l'aclamat director italià Roberto Rossellini. La seva lliçó magistral no només ens endinsa en els universos paral·lels de Solitud i Stromboli, sinó que, a més, ens convida a reflexionar sobre el concepte d'autoria, sobre qui surt a la llum i qui roman a l'ombra, aprofundint també en l'abús de poder, especialment a dones joves, tan freqüent a les nostres institucions i que massa cops queda impune.

Dramatúrgia: Núria Casado Gual
Direcció: Imma Colomer
Repartiment: Fina Rius
Durada: 70 minuts