Eudald Carbonell sobre el futur de la humanitat

Data: 

17/03/2023 - 18:30
Afegir al Calendari

Sala: 

Accés: 

Obert

Organitzador: 

Organitzen conjuntament la secció d'Història i d'Ecologia

Profund coneixedor dels passos que han portat l’homo sapiens fins al moment actual, Eudald Carbonell fa un salt cap al futur i ens planteja 10 reptes per evitar el col.lapse i garantir la supervivència de l’espècie humana.

Segons afirma en el seu darrer llibre El futur de la humanitat “o bé canviem o ens extingirem”. El llibre ens ofereix propostes a favor de l’evolució de l’espècie humana per garantir-ne la supervivència. La humanitat està arribant a un punt de no retorn.

Carbonell presentarà el seu nou llibre a l’Ateneu i analitzarà com la nostra forma de viure està portant el món i la nostra espècie al col·lapse. L’arqueòleg defensa que només tenim dues opcions: o ens repensem i ens humanitzem o ens extingirem.

Per evitar l’exitinció, Eudald Carbonell planteja decàleg que comença fent una crida per potenciar la consciència crítica de l’espècie, per avançar cap a la socialització de la tecnología, la fi de la globalització, l’increment de la diversitat i la desaparició dels líders i jerarquies socials. Segons ell, la necessitat d’un gran canvi col·lectiu és urgent. No serà possible sobreviure sense modificar de manera profunda la nostra forma d’actuar, de relacionar-nos i de viure.

A càrrec d'Eudald Carbonell i Roura, arqueòleg; Narcís Argemí Terrades, ponent de la secció d’Història i Santiago Vilanova Tané, ponent d’Ecologia.

Acte enregistrat i retransmès en directe aquí.