Generació IA: veus joves ens parlen de sostenibilitat

Data: 

13/11/2023 - 18:30
Afegir al Calendari

Cicle: 

  • Més intel·ligents, més humans? Algoritmes, societat i cultura

Sala: 

Accés: 

Obert

Secció: 

Organitzador: 

Amb col·laboració de la secció de Ciència i Tecnologies i la Comunitat UPC

Tres estudiants de ciències i d'enginyeria de la UPC ens ofereixen les seves visions d'un futur on la IA esdevé una aliada imprescindible per a la lluita contra el canvi climàtic.

Intervenen:

Gerard De Mas Giménez

Nascut el 1999.  Graduat en Física Aplicada per la Universitat de Barcelona. En acabar, va cursar el Màster en Fotònica dirigit per la Universitat Politècnica de Catalunya. Va dedicar la seva tesi de màster a desenvolupar algorismes d'intel·ligència artificial per Single Image Defogging en el context de conducció autònoma al centre de recerca CD6. A causa dels bons resultats de la tesi, el projecte es va seguir en forma de tesi doctoral. Actualment, treballa en sistemes de fusió multimodal de dades i percepció en l'àmbit de la conducció autònoma.

Martina Massana

Martina Massana (Barcelona, 2006). Estudiant del Grau de Dades de la UPC. És una apassionada de la tecnologia, a la que considera capaç d'amplificar el nostre impacte a l'hora d’encarar diferents problemes de la vida. El seu primer projecte ha sigut la creació d’un xatbot per combatre l’assetjament escolar del qual s’han fet ressò mitjans com La Vanguardia. Ha publicat, amb 17 anys, el llibre: Yo también soy diferente: un libro contra el bullying, a Ed. Penguin Random House

Òscar Molina Sedano

Té  20 anys i és estudiant de la primera promoció del Grau en Intel·ligència artificial de la UPC. Ens comenta que té la gran sort de poder aportar el seu granet de sorra a la construcció de la carrera perquè els futurs alumnes puguin aprendre sense patir els "problemes" d'una carrera recentment creada.

Modera: Jordi Carrasco, ponent de la secció d'Ecologia.

 

Amb col·laboració de la secció de Ciència i Tecnologies i la Comunitat UPC.