Governar els algoritmes

Taula rodona

Data: 

06/11/2023 - 18:30
Afegir al Calendari

Cicle: 

  • Més intel·ligents, més humans? Algoritmes, societat i cultura

Sala: 

Accés: 

Obert

Secció: 

Organitzador: 

Amb col·laboració amb la secció d'Estudis Polítics, Jurídics i Socials

Les tecnologies digitals i les dades estan transformant les nostres societats i la manera com vivim, treballem i ens relacionem. Avui, milers de milions de persones estan connectades i es relacionen a través de dispositius digitals amb una potència de processament enorme. D’aquestes relacions se’n pot recollir una gran quantitat de dades que, combinades amb la utilització d’algoritmes i  l’entrenament de sistemes intel·ligents, ens aporten noves eines per a dur a terme una gran varietat de tasques.

La IA genera controvèrsies, i la seva aplicació planteja dubtes que hem de resoldre col·lectivament: com volem regular els algoritmes per garantir que aquests no vulneren els drets fonamentals de la ciutadania? Quin ús han de fer les administracions públiques de la intel·ligència artificial? Com podem exercir un control democràtic sobre els algoritmes? Podem construir sistemes algorítmics que s’alineïn amb el bé comú i ens ajudin a resoldre reptes com l’emergència climàtica?

En aquesta taula rodona, representants de la societat civil, l’acadèmia i les institucions debatran sobre totes aquestes qüestions.

Michael Donaldson Carbón, Comissionat d’Innovació Urbana, Ajuntament de Barcelona; Daniel Santanach, consultor estratègic
en IA, CTTI, Generalitat de Catalunya; Paula Szewach, investigadora en Ciències Socials Computacionals, Barcelona Supercomputing Centre; Simona Levi, directora de teatre, estratega tecnopolítica, activista, docent, cofundadora de Xnet.