L’economia catalana i el consum de país

Data: 

15/10/2020 - 18:30
Afegir al Calendari

Sala: 

Accés: 

Obert

Secció: 

Elisenda Paluzie, economista i presidenta de l’ANC.

Presenta: Marc Becat, gestor de la Secció.

El covid-19 i les mesures sanitàries per la seva contenció han afectat particularment a l’economia catalana. Malgrat tenir xifres menors a la resta de l’Estat espanyol, l’economia catalana ha caigut un 15,6% al segon trimestre de l’any. Aquesta reducció tant intensa supera àmpliament a les registrades en la crisi financera del 2008.

Davant aquest escenari, convé analitzar l’estat actual de l’economia catalana en el seu conjunt. De la mateixa manera, la conferència té també l’objectiu, des d’una part més prospectiva, de proposar eines estratègiques per el desenvolupament d’una economia catalana més local.

Així doncs, la conferència té l’objectiu de respondre a les següents preguntes: on es troba l’economia catalana? Quines eines tenim per desenvolupar-la? Quins son els límits de la sobirania econòmica catalana dintre del marc espanyol? Es posarà particularment èmfasi en el consum estratègic i la campanya de l’ANC “consum estratègic”, com a exemples de polítiques de consum per afavorir un tipus d’economia nacional.

La xerrada estarà a càrrec de l’economista i Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana Elisenda Paluzie. Es Catedràtica de la Universitat de Barcelona i també directora del Centre d'Anàlisi Econòmica i de Polítiques Socials (CAEPS) de la UB.