Llums i ombres en la fotografia de Margarita Andreu

Cicle Art Contemporani a l'Ateneu Barcelonès

Data: 

16/02/2023 - 18:30
Afegir al Calendari

Sala: 

Tipologia: 

  • Actes de la Junta Directiva

Accés: 

Obert

Per què aquesta fascinació pels materials?
Quines són les relacions entre la llum i l’espai, el buit i el ple, el color i la transparència? Per què gairebé mai no hi inclou la figura humana?
Vine a descobrir-ho!

Amb la intenció d’apropar-nos a algunes de les obres del fons d’art de l’Ateneu i, sobretot, amb la finalitat de conèixer personalment els seus autors i el conjunt de la seva obra, hem preparat el cicle de cinc sessions Art Contemporani a l’Ateneu, coordinat per Rosa Maria Malet i que s’emmarca en el 150è aniversari de l’entitat.

La tercera sessió d'aquest cicle serà per tractar l'obra de Margarita Andreu (1953-2013). Margarita Andreu és un clar exemple del que es considera una artista multidisciplinar. Interessada per l’espai i l’arquitectura, va treballar des de la pintura i l’escultura fins a les instal.lacions i la fotografía. La relació entre la llum i l’espai, el buit i el ple, el color i la transparència són els elements essencials a l’entorn dels quals es defineix la seva obra.

Lilianna Marin, historiadora de l’art i de l’arquitectura i Susanna Portell, historiadora de l’art especialitzada en art català del S.XX, parlaran de la seva obra.

[Imatge: Exterior Edifici. Ubicada a la segona planta. Més informació a Testimonis artístics]

Més informació del cicle Art contemporani a les col·leccions de l'Ateneu Barcelonès.