Moviment afroamericà pels drets civils i jazz música negra

Data: 

20/12/2022 - 18:30
Afegir al Calendari

Sala: 

Accés: 

Obert

Secció: 

El jazz és una música negra que ha tingut una transcendència absoluta en el desenvolupament de la música occidental i també és una música que pot explicar la història de la comunitat afroamericana als EEUU.

El moviment de drets civils als Estats Units s’acostuma a datar cap a mitjans de la dècada dels 50. Si bé, és cert, que en aquell moment la transcendència mediàtica i implicació social seran més grans, ja a principis de segle XX hi ha un moviment social i intel·lectual que serà la base de moltes reivindicacions que encara avui són vigents. La música afroamericana no és aliena als canvis socials del país i no podem entendre l’evolució del jazz sense comprendre els canvis i reivindicacions de la societat afroamericana.

Proposem una xerrada on la història afroamericana i el jazz van de la mà. La música ens explicarà la història. Nina Simone, Martin Luther King, John Coltrane, Malcom X, etc. Una manera fantàstica de gaudir el  jazz i d’aprendre i entendre la història dels drets civils als Estats Units. Música extraordinària i història apassionant.

Encara avui en dia als Estats Units d’Amèrica la discriminació social, política i econòmica resulta evident per a la població afroamericana. En aquesta conferència veurem els orígens de la lluita d’aquesta minoria per assolir els drets civils dels que havien estat marginats.

Pau Fuster Bausili, estudiós del jazz i regidor d’òpera.
Presenta: Joan Solé Camardons, adjunt de la secció d’Història.

 

ACTE EN DIRECTE I RETRANSMÈS EN STREAMING AQUÍ