Presentació de llibre: Contes filosòfics, de Voltaire. Traducció de Joan-Lluís Lluís

Data: 

23/11/2022 - 18:30
Afegir al Calendari

Sala: 

Accés: 

Obert

Encara que el mateix François-Marie Arouet, conegut pel pseudònim de Voltaire, donava poca importància als seus contes filosòfics, avui aquests són, sens dubte, les obres més llegides i editades del pensador, escriptor i enciclopedista francès. Escrits amb una llibertat que només es permetia en la correspondència personal, aquests contes reuneixen l’originalitat del pensador i el seu esperit satíric i crític amb la lluita infatigable que lliurava contra la superstició i el fanatisme religiós. Tots els neguits de Voltaire, totes les seves preocupacions i les seves «lliçons» de vida es troben en aquests escrits que, en forma de breus relats, ofereixen un retrat implacable de l'Europa del moment i de la naturalesa humana.

El volum ha estat prologat i traduït per l’escriptor, assagista i traductor rossellonès Joan-Lluís Lluís, que ha estat guardonat, entre d’altres, amb el Premi Sant Jordi, el Premi Òmnium a la millor novel·la de l’any i el Premi Crexells de narrativa.

Un dels millors escriptors del Segle de les Llums francès en la versió d’un dels millors escriptors catalans del moment.