Que els seus Noms no s’esborrin de la Història

Cicle “Dones a la palestra”

Data: 

28/10/2019 - 19:00
Afegir al Calendari

Sala: 

Tipologia: 

  • Actes de la Junta Directiva

Accés: 

Obert

Organitzador: 

Ateneu Barcelonès

Una obra que repassa 80 anys de memòria històrica (1938-2018) sobre dones, presó i resistència, a partir de figures com Julia Conesa (Tretze Roses), Neus Català, Mercedes Núñez, Núria Aleu, Carme Forcadell i altres lluitadores. Lectura dramatitzada a càrrec de les Palestrines i l’Associació Teatre Dona.

Presenta: Elisabeth Almeda, doctora en Sociologia (UB) i especialista en dones i presons.

Fotografia: Pilar Aymerich.

La tasca endegada en les darreres dècades per recuperar la memòria històrica de les dones, sumada a l’onada expansiva de repressió i reculada de drets civils que vivim, ha estat el motor a partir del qual el col.lectiu Teatre Dona, que de 1984 ençà reivindica la visibilitat de les dones a través de les arts escèniques, i el grup de Dones a la Palestra de l’Ateneu Barcelonès, hem sumat esforços per presentar-vos aquesta crònica històrica de 1938 a 2018 sobre dones, presó i resistència.

Una obra a partir dels testimonis de Carme Claramunt i Barot, Isabel García Vicente, Victòria Pujolar Amat, Maria Salvo Iborra, Laia Berenguer Puget, Antoñita García, Trinidad Conesa Conesa, Julia Conesa Conesa, Mercedes Nuñez Targa, Montserrat Roig Francitorra, Neus Català Pallejà, Núria Aleu Sanfeliu, Carme Forcadell i Lluís i tantes altres lluitadores anònimes.

Volem agrair a totes les persones que hi participen de manera voluntària la seva generositat, i a les que ens han donat suport, la seva empenta.