La radicalitat de Jordi Benito (1951 – 2008)

Cicle Conferències d’Art contemporani a les col·leccions de l’Ateneu Barcelonès

Data: 

02/03/2023 - 18:30
Afegir al Calendari

Sala: 

Tipologia: 

  • Actes de la Junta Directiva

Accés: 

Obert

Jordi Benito (1951 – 2008) és conegut per les acccions, instal.lacions i performances d’una radicalitat extrema, que va desenvolupar sobretot durant la dècada dels 70-80. A mig camí entre el happening i el body art, les seves accions podien arribar a extrems insòlits. Aquest va ser el cas de Barcelona Toro Performance (1979), que va tenir lloc a la Fundació Joan Miró, en la que mentre una parella feia l’amor, es sacrificava un bou davant del públic.
L’obra que ens va donar, ubicada a la sala Borralleras, no deixa a ningú indiferent. Vols saber què és l’accionisme plàstic? Quina escenografia va voler plasmar en l’obra? Vine i ho descobriràs!

A La plaça de toros de Benicarló / L’or del Rhin, Jordi Benito ret tribut als referents de la seva obra. Al mateix temps, ens recorda que l’art, com a part de la nostra vida, és un fluir incansable fins a l’infinit. [Rosa Maria Malet] [Més informació].

A càrrec de Pilar Parcerisas, crítica d’art i curadora d’exposicions independent. Doctora en Història de l’Art i Llicenciada en Ciències de la Informació per la UAB.

Recordeu que dijous 16, tindrem la visita de Perejaume.