Raimon parla de Fuster

Cicle Joan Fuster: humanisme i compromís

Data: 

30/11/2022 - 18:30
Afegir al Calendari

Sala: 

Accés: 

Obert

Organitzador: 

Institució de les Lletres Catalanes, PEN Català, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Institut d’Estudis Catalans i Ateneu Barcelonès.
Fuster i Raimon

Fuster va conèixer Raimon ja en les primeres actuacions públiques d'aquest, a València, el 1962. L'escriptor va copsar de seguida la força de la personalitat i l'art de Raimon i el paper que aquest podia jugar en la difusió social de la llengua, en uns anys en què la presència pública del català era mínima. A part d'això, tots dos van fer una bona amistat, algunes fites de la qual van ser els viatges a Barcelona, a l'inici de la carrera de Raimon, el llibre que Fuster li va dedicar el 1964 -l'única biografia que l'assagista de Sueca va escriure-, el text de la portada de Les cançons de la roda del temps, el 1966, l'extensa i lúcida entrevista que Raimon va fer a Fuster per al programa Literal de TV2 l'any 1992, etc., a més d'un seguit de trobades i converses durant molts anys. Grans personalitats de la nostra cultura, la llarga amistat entre tots dos ens diu moltes coses de l'un i l'altre.

Una conversa entre el cantant i poeta Raimon, l’escriptor i comissari de l’Any Fuster Enric Sòria, i el periodista Vicent Sanchis.