Schubert-Goethe o la transcendència d’un amor impossible

Concert-xerrada amb Lieder de Schubert sobre poemes de Goethe.

Data: 

06/02/2023 - 18:30
Afegir al Calendari

Sala: 

Accés: 

Obert

Secció: 

L’admiració que Schubert sentia per la figura de Goethe no va ser recíproca. Això no va impedir que Schubert escrivís, sobre els seus poemes, alguns dels lieder més colpidors de la història del gènere. Revisarem quines podien ser les raons de l’animadversió de Goethe cap a la música de Schubert i sentirem, conjuntament amb la recitació dels poemes, lieder fonamentals com Margarida a la filosa, Erlkönig, Ganymed, Cançons de l'arpista, Mignon, la Cançó nocturna del caminant, entre d'altres.

Prèviament, Francisco Poyato, pianista i professor de lied a l'ESMUC i Mireia Arguijo, ponent adjunta de la Secció de Llengua i Literatura, faran una introducció a la figura de Goethe i a la relació que aquest (no) va voler mantenir amb Schubert, alhora que esclariran l'impacte de la música en els poemes.

Intèrprets: Llum Colomer, Belén García, Marc García, Zoe Guerra, Ferran Mitjans i Enrique Monteoliva i Francisco Poyato, cantants i pianistes del Master i Grau de Lied de l’Escola Superior de Música de Catalunya.

Xerrada a càrrec de Francisco Poyato, pianista i professor de lied de l’ESMUC.

ACTE EN DIRECTE I RETRANSMÈS EN STREAMING AQUÍ