Teatre - Les cartes i els dies. Escrits entre Gabriel Ferrater i Helena Valentí

Data: 

23/04/2022 - 18:30
Afegir al Calendari

Sala: 

Accés: 

Obert

Organitzador: 

Ateneu Barcelonès

La inspiració de Gabriel Ferrater, la dona desitjada que neguiteja i desespera el poeta, és Helena Valentí, a qui sempre va estimar. Subtilment, la passió per la traducció i l'escriptura de Valentí i el plaer per escriure poesia d'ell es van desvetllant en aquestes cartes, poemes i escrits que corresponen als anys seixanta. Es van construir l'un a l'altra. Ella tenia gairebé vint anys i ell, amb trenta-vuit, ja deia que acabaria la seva existència abans de fer-ne cinquanta. Assistim a una relació que sura per sobre del clima irrespirable de la dictadura, de la qual se n'aparten en viatges per Europa i amb projectes literaris en el context cultural català.

Lectura dramtitzada dirigida per David Pintó.
Enric Cambray i Patrícia Bargalló, actors.
Andreu Gallén, compositor i pianista.

Cicle “Correspondències”
Amb motiu dels 150 anys de l’Ateneu Barcelonès iniciem el cicle “Correspondències”. Espectacles produïts per l’Ateneu basats en cartes creuades entre escriptors que, bé que privades, són de gran interès i una font única d'informació sobre les seves vides i les seves obres.

Totes les persones que us feu sòcies de l’Ateneu Barcelonès durant la setmana de Sant Jordi (del 19 al 30 d’abril) us estalviareu la quota d’ingrés.