Tres solos soles -I-

Data: 

28/09/2022 - 21:00
Afegir al Calendari

Sala: 

Tipologia: 

  • Actes de la Junta Directiva

Preu: 

Entrada: 20 € Socis: 8 €

Tres solos soles -I- parteix del projecte d’Òpera de Butxaca i Nova Creació (OBNC) Sis Solos Soles, que es va poder veure per primer cop en streaming la tardor del 2020 dins la programació del Gran Teatre del Liceu. El projecte reunia en una sola vetllada sis monodrames per a intèrpret femenina i instrumentista, encarregats a sis equips diferents de llibretista i compositor. Ara a l’Ateneu, oferim en versió semiescenificada un primer tast de tres de les peces integrants, en espera de programar les peces restants en una futura vetllada.

1) No és res urgent
Una noia que espera una trucada del seu amant no gosa sortir de casa per por de quedar-se sense cobertura. No para de deixar missatges perquè l’amant li respongui les trucades, però ella és incapaç de sortir de casa. Ella resta immòbil. Té por que ell li truqui justament quan ella no tingui cobertura..
Música d’Agustí Charles amb María Hinojosa (soprano) i Marc Charles (violí)Llibret de Marc Rosich. 

2) Cállate
Una jove es fica dins la banyera i s’enfonsa lentament en l’aigua, en el que potser serà el seu darrer bany. En el camí que la du fins a la banyera, la noia rememora la darrera visita a l’oficina de l’atur, s’imagina com redecorar el lavabo amb una nova llum, però sobretot, retroba objectes que li recorden la seva darrera parella i li fan recordar els capítols de maltractament que va viure amb ell.
Música de Francesc Prat amb Lídia Vinyes-Curtis (mezzo)Llibret d’Oriol Pla.

3) Dànae recorda
Dànae torna al soterrani fosc on el seu pare l’havia tancada d’adolescent i on l’havia vexat sexualment. És el primer cop, després de tant de temps, que ella torna a baixar les escales d’aquell soterrani i allà, sota la llum de la llanterna, es retroba amb totes les visions del que hi va viure i sobretot amb el fantasma de l’adolescent de setze anys que va ser. Des que va escapar del soterrani, du un ganivet amagat sota la roba, per fer-lo servir en defensa pròpia per si de cas, i aquest cop tampoc no s’ha oblidat de portar-lo.
Música de Joan Magrané amb Elena Copons (soprano) i Judit Bardolet (violí). Llibret d’Helena Tornero.

Direcció musical Francesc Prat
Direcció d’escena Marc Rosich
Durada aproximada: 1 hores i 20 minuts

Coproducció d’Òpera de Butxaca i Nova Creació i Gran Teatre del Liceu.
Amb el suport de l’Ateneu Barcelonès.

Entrada: 20 €  Socis: 8 €

Compra la teva entrada aquí.