Comitè científic

Banner Comité IV Jornada

Francis Ballesteros
Director de Projectes de la Fundación Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes (www.cervantesvirtual.com) i Director General del Centre de Competència Europeu per a la digitalització de text patrimonial IMPACT (www.digitisation.eu).

Isabel Bordes
Cap de l’Àrea de Biblioteca Digital de la Biblioteca Nacional de España des de 2014. Especialista en biblioteques digitals, preservació, analítica web, traducció científica i edició digital multimèdia.

Jordi Coca
Escriptor, professor universitari i bibliotecari de la Junta Directiva de l’Ateneu Barcelonès.

Albert Díaz
Cap del Centre de Documentació del Museu del Disseny de Barcelona, projecte en el que porta treballant més de 10 anys. Ha format part de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya i del Consell de Redacció de la revista Ítem.

Eulàlia Espinàs
Gerent de l’Ateneu Barcelonès y professora universitària. Ha estat presidenta del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya.

Neus Llisterri
Cap del Servei d’Adquisicions de la Biblioteca de Catalunya, des d’on desenvolupa tasques relacionades amb la selecció de fons, el desenvolupament de la col·lecció de la biblioteca nacional i la valoració de documents. Ha format part de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya.

Mauri O’Brien
Dissenyador i professor a diverses universitats especialitzades en disseny (Elisava, IED, ...). Presta el seu perfil híbrid als equips de Platoniq (.net) i de Goteo (.org) en dos àrees de treball clau com són: la facilitació de tallers en Design Thinking / Co-Creació en l’àmbit del patrimoni i el disseny d’estratègies en la implementació de projectes, eines i serveis centrats en la comunitat.

Carles Santacana
Historiador, cap del Departament d’Història i Arqueologia de la Universitat de Barcelona i vocal de la Junta Directiva de l’Ateneu Barcelonès.

Lluís Vicente
Director de la Biblioteca i Arxiu de l’Ateneu Barcelonès i professor universitari.

Patrocinadors

Els patrocinadors de la Jornada

A les anteriors Jornades...

Conferència sobre dades obertes

Conferència sobre georeferenciació

Presentació Europeana