Ponents

Banner Ponents IV Jornada

Albert Burzón
Director creatiu a Burzón i Comenge. Dissenyador gràfic especialitzat en Motion Graphics, animació 2D i animació 3D.

Luis Cano
Periodista del diari ABC. Treballa a l’Àrea de periodisme de dades i visualització. A la pàgina web del diari, ha impulsat la utilització d’eines d’extracció i anàlisi de dades per a la utilització periodística, així com la posterior representació i disseny, ampliant els recursos de redacció per a la narració d'històries en una gran varietat de formats.   

Luis Collado
Director de Google News a España i Portugal. Té més de 10 anys d’experiència al sector financer i de la consultoria de màrqueting, i 15 treballant a diversos llocs de responsabilitat del món editorial.

Daniel Lombraña González
Fundador de Scifrabic, empresa que desenvolupa tecnologies de fàcil utilització per a recol•lectar, analitzar i enriquir dades amb la comunitat. Té prop de 10 anys d’experiència en projectes de ciència per a la ciutadania i en el desenvolupament de tecnologies de crowdsourcing.

Josep Matas
Advocat, treballa al despatx Legalment, especialitzat en dret de la informació, propietat intel•lectual, administració electrònica, protecció de dades personals i matèries connexes. Entre els clients del despatx figuren un gran nombre d’institucions culturals. Ha impartit docència a diverses universitats catalanes.

Elena Sánchez Nogales
Cap de servei de la Biblioteca Digital de la Biblioteca Nacional de Espanya. Treballa a la definició tècnica i de gestío de portals com la Biblioteca Digital Hispánica i la Biblioteca Digital del Patrimonio Iberoamericano). També s’encarrega en la cooperació a nivell nacional i internacional entre els que destaca el projecte d’enriquiment i reutilització de continguts patrimonials de la BNE.

Patricia Riera Barsallo
Responsable de la Delegació de CEDRO a Catalunya. Entre les seves funcions es troben la representació institucional d’aquesta entitat de gestió i la definició de solucions legals que permetin als usuaris (empreses, organismes públics i privats, institucions) l’ús d’obres protegides pels drets d’autor en equilibri amb els interessos dels legítims titulars dels drets d’aquestes obres.

Eugènia Serra
Directora de la Biblioteca de Catalunya des del 2012, institució en la que ha treballat des de 1983 en diferents àrees. Ha impartit docència a la Universitat de Barcelona. Forma part de comissions, grups de treball d’organismes i iniciatives nacionals i internacionals (CSUC, Consejo de Cooperación Bibliotecaria, Europeana, entre d’altres).

Lotte Wilms 
Digital Scholarship Advisor al Departament de Recerca de la Koninklijke Bibliotheek d’Holanda. També és reponsable del programa Researcher-in-residence. Ha participat a diversos projectes com IMPACT, Europeana Newspapers o Early Dutch Books Online.

Patrocinadors

Els patrocinadors de la Jornada

A les anteriors Jornades...

Conferència sobre dades obertes

Conferència sobre georeferenciació

Presentació Europeana

Conferència sobre el futur de les Biblioteques Patrimonials

Conferència sobre storytelling