Patrocinadors

 

 

 

 

 

 

 

 

Pàgina web d'Arte y Memoria

A&M som una empresa dedicada als subministres de material per la restauració, conservació i arxiu del patrimoni històric, tant en el sector públic com en el privat, especialitzada en material de conservació i preservació de documentació textual, gràfica i fotogràfica, maquinària i material fungible.

Gràcies a l’especialització dels nostres productes i del nostre personal, i gràcies a les nostres dues seus a Barcelona i Istanbul, tenim l’oportunitat de treballar amb la majoria d'arxius, museus, centres de documentació, tallers de restauració, instituts i escoles de restauració, tant a nivell nacional com internacional.

El treball continu any rere any amb els mateixos clients, és la major garantia de que seguim sent un referent de qualitat en el sector. La nostra cartera de clients no ha deixat de créixer, en gran part, pels bons informes que els nostres clients sempre han donat de nosaltres. També ens avala una gran experiència en subministraments múltiples, tant en tallers, museus i arxius, i sense marginar cap tipus de producte ni operació pel seu volum.

Logo COBDC
El Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya és l’ens de gestió, participació i representació dels professionals de l’àmbit de la Informació i la Documentació i té com a objectius, entre d’altres, l’ordenació de l’exercici professional, promoure i facilitar la formació continuada, promoure i difondre la recerca en l’àmbit de la Informació i Documentació, representar els interessos generals de l’exercici professional i vetllar pels drets i pel compliment dels deures del col·legiat.

 

Logo Crossland
Crossland S.L. es una empresa especialitzada en la digitalització professional de qualsevol fons i format, així com en la preservació digital dels fons.

Disposem de mitjans tècnics i humans propis destinats a processar fons en diversos formats: paper, llibres, planells, pergamins, fotografies, diapositives, negatius, etc.

Donem suport a tot el procés des de la digitalització fins a la preservació digital del fons: tractament, digitalització, post-processats (multiformat, OCR, etc.) i preservació digital.

Dinser

 

Dinser és una companyia dedicada a la gestió documental i audiovisual que li ofereix serveis de digitalització, indexació, outsorcing, consulta en web i tot tipus de tractaments de la informació. La nostra finalitat és agilitar i optimitzar tant la consulta com l'emmagatzematge de la documentació que genera la seva empresa.

 

Logo Eypar

EYPAR és una empresa especialitzada en la fabricació de sistemes d’arxiu mòbils així com altres tipus de solucions especials per a l’arxiu i l'emmagatzematge.

Gestionem per complert els nostres projectes. Atenció comercial, disseny, producció, muntatge i servei post-venda són controlats pels nostres propis recursos humans.

Des de fa més de 25 anys, EYPAR, va acumulant experiència en el món de l’arxiu per poder oferir als seus clients les millors solucions.

Pàgina web del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

El Servei de Biblioteques del Departament de Cultura és un organisme de la Generalitat de Catalunya que treballa en l’impuls, la coordinació i el desplegament de les biblioteques del  Sistema de Lectura Pública de Catalunya conjuntament amb l’administració local;  impulsa el foment i la promoció de la lectura i les biblioteques de Catalunya; dirigeix l’elaboració i el manteniment del Catàleg col·lectiu de la lectura pública de Catalunya.

Actualment gestiona les tres biblioteques públiques de titularitat estatal a les ciutats de Girona, Lleida i Tarragona i té la titularitat de dos bibliobusos que presten servei a les comarques de Lleida.

Pàgina web de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona

La Biblioteca de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona (ICAB) és una institució “per a i dels advocats”. Està especialitzada en Dret i en ciències socials i està considerada com una de les biblioteques jurídiques més importants d'Europa. Des del seu origen, la seva missió és posar a l'abast dels col·legiats tots els recursos d'informació necessaris per recolzar i facilitar l'exercici professional de l'advocacia.

Actualment té més de 300.000 volums (uns 80.000 títols són anteriors al segle XX), prop de 1.600 títols de publicacions periòdiques i 50 bases de dades amb contingut legislatiu, jurisprudencial, doctrinal, de models i formularis.

Pàgina web de Logisdoc

Logisdoc Serveis Integrals forma part del grup empresarial Servicio Móvil, igual que les empreses: Fidelis, CSM Logística Farmacéutica, SM Tecnología, DART i CENKER Robotics. Formem un grup empresarial capdavanter de referència per Espanya en els següents sectors: 

  • Gestió Documental. Experts en catalogació, custòdia i tractaments de la documentació (conservació, neteja d’arxius, ...). Som líders, a nivell espanyol, en el sector de la gestió documental, tant física com digital. Oferim un servei de consultoria integral, reduint costos amb la màxima qualitat, des de l'inici fins el final del projecte. Amb software propi de gestió documental per solucions personalitzades.
  • Logística. La tecnologia, la gestió automatitzada de recepció, preparació i entrega de productes i els sistemes de distribució de la mercaderia en els punts de consum i processos de devolució. Sistemes a mida per aconseguir la màxima eficàcia i estalvi per els nostres clients.
  • BPO. Optimització de processos de negoci. Serveis de consultoria, de back office i front office, atenció presencial a usuaris, gestió administrativa,  i suport tecnològic, ...
Pàgina web de MDA

MDA és una empresa especialista en l'externalització de la gestió documental.
Proporcionem solucions d'externalització dels processos de gestió de documents i d'informació, en format físic o digital, reduïnt els costos i traspassant-los de fixos a variables.

D'aquesta manera, s'aconsegueixen simplificar processos de gestió interns, estalviar espai, arribar a un major grau de compliment normatiu (per exemple LOPD), i és possible en definitiva que cada empresa o entitat es concentri en allò que és realment important o estratègic per a la seva activitat.

MDA cobreix tot el cicle de vida de la documentació, en format paper o document digital, des de la seva creació fins a la seva destrucció, i sempre buscant optimitzar les tasques no estratègiques dels seus clients, sigui el que sigui el sector d'activitat o la grandària de l'empresa.

Pàgina web de Neschen

 

Neschen - GCA, és una empresa especialitzada en productes per a la protecció i conservació de llibres i documents com, adhesius per a la reparació, teixells, caixes i una completa sèrie d’accessoris per a biblioteques, arxius, universitats i col·legis.

 

Pàgina web de Nubilum
Som experts, polivalents i flexibles. A NUBILUM ens importa el que fem i ens importa fer-ho bé, per això, creiem que les persones són el factor determinant per a l’èxit d’un projecte.

Integrar el coneixement, preservar-lo i  fer-lo accessible és la raó de ser de les nostres actuacions. Per a totes les organitzacions, el coneixement  i la seva gestió són decisius pels resultats de la seva activitat. Contribuïm a que els nostres clients siguin eficients, aportant els nostres coneixements i la nostra experiència.
Ens guiem pels principis de confiança, transparència i confidencialitat amb tots aquells amb qui treballem. Aprenem a desaprendre, deixant enrere maneres de fer que podem considerar obsoletes per aprendre’n de noves i aportar valor als nostres clients.  L’experiència, la motivació, la capacitat d’adaptació a les necessitats i la sinceritat en la comunicació, fa que els nostres clients hagin confiat en nosaltres.


Orex és una empresa que ofereix serveis integrals per a la gestió de biblioteques i per a la difusió del patrimoni bibliogràfic i digital a centres de documentació nacionals i internacionals. 
Implementem o migrem les teves antigues aplicacions de gestió de biblioteques a les versions més actuals de Koha, Vufind i Omeka. T'acompanyem des del primer moment amb una formació personalitzada i t'ajudem cada dia a través del nostre servei de suport. Si vols centrar-te en la gestió de la teva biblioteca, nosaltres ens encarreguem de gestionar servidors, còpies de seguretat i actualitzacions de verions.

Profimática

 

Grupo Solitium

Profimàtica és una companyia de serveis integrals centrada en 5 línies de negoci: 

  • Solucions d'impressió i documentals.
  • Informàtica i noves tecnologies.
  • Mobiliari i decoració d'oficines.
  • Equipament d'oficines i papereria.
  • Disseny gràfic i comunicació.

Oferim una atenció personalitzada i el compromís de trobar sempre la millor solució a les vostres necessitats. Els nostres professionals us assessoraran per a que decidiu vosaltres mateixos. Perquè volem que quedeu satisfets al 100% amb la vostra compra. Els nostres especialistes us escolten. Oferim un servei d'assistència tècnica ràpid, eficaç i de qualitat, per això invertim permanentment en noves eines tecnològiques.

Pertanyem al Grupo Solitium, un grup d'empreses especialitzades en serveis d'ofimàtica, d'informàtica i de comunicació, solucions de gestió documental per a pymes, gran format i impressió 3D.

 

Teixell és una empresa dedicada a la conservació i restauració de material d'arxiu i obres d'art sobre paper. Aquesta activitat es complementa amb un reconegut treball d’enquadernació artesanal, tant de protecció com artística.

 

Logo Facultat Biblioteconomia i Documentació UB

El Departament de Biblioteconomia, Documentació i Comunicació Audiovisual de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona és l'òrgan bàsic encarregat d'organitzar i desenvolupar la recerca i de programar i exercir la docència teòrica, pràctica i de laboratori de l'àrea de coneixement de Biblioteconomia i Documentació i de l'àrea de coneixement de Comunicació Audiovisual. A la facultat s'ofereixen estudis de grau i tres màsters oficials: un de Gestió de Continguts Digitals, un altre de Biblioteca Escolar i Promoció de la Lectura, un de Biblioteques i Col·leccions Patrimonials i un altre de Gestió i Direcció de Biblioteques i Serveis d'Informació. També ofereix un màster propi: de Gestió Documental i Informació a les Empreses i un diploma de postgrau de Llibreria.

 

 

A les anteriors Jornades...

Conferència sobre dades obertes

Conferència sobre georeferenciació

Presentació Europeana

Conferència sobre el futur de les Biblioteques Patrimonials

Conferència sobre storytelling