L’Ateneu renova el web amb un nou disseny i més serveis

Data de l'activitat: 

03/07/2013 - 13:45

Dimarts 2 es va presentar el nou web de l’Ateneu Barcelonès, amb un nou disseny, una millora de la usabilitat, una navegació més intuïtiva i noves funcionalitats, perquè trobis tota la informació i els serveis de l’entitat de manera clara i ràpida. Guillem Carbonell, responsable de projectes tecnològics de la Junta Directiva de l’Ateneu en va fer la presentació.

Discurs de presentació de Guillem Carbonell, membre de la Junta Directiva de l’Ateneu Barcelonès:

Benvolguts,

Ara que tant es parla de comunitats, de comunitats digitals, de gent que comparteix interessos a la xarxa, a l’Ateneu podem dir ben orgullosos que som una comunitat des de fa més de 150 anys.

Cada soci ho és per motius diferents però tots compartim el Palau Savassona, els llibres i el silenci de la biblioteca, les xerrades o les lectures al Jardí Romàntic, participem en els actes que més ens interessen, en les tertúlies, les seccions, etcètera.

Som una comunitat de gent diferent i transversal ideològicament, gent que ens sentim còmodes en aquest oasi de la ciutat de Barcelona.

Explico això perquè quan ja des de la candidatura de l’actual Junta Directiva vam posar un gran èmfasi en la necessitat de repensar i potenciar la presència digital de l’Ateneu a les xarxes, vam marcar com una prioritat absoluta la renovació de la web –tot i que després ha hagut d’esperar una mica-. I de seguida vam tenir clar que havíem de partir d’aquesta base: la web havia de ser expressió del fet de ser una comunitat més que centenària i a la vegada molt, molt actual. D’una comunitat real -no virtual- que s’expressa també per via digital.

Per això ens hem marcat l’objectiu que esdevingui un web molt participatiu, on els representants de les tertúlies i de les seccions puguin explicar de primera mà les seves activitats als socis de l’Ateneu i a tothom qui visiti el web. En aquest sentit, durant el període de preparació del nou web s’han ofert cursos en habilitats digitals als representants de les seccions, perquè arribessin preparats al nou portal, que a poc a poc anirà incorporant la seva participació, per exemple en blogs.

El projecte de potenciació de la presència digital de l’Ateneu Barcelonès l’emmarquem dins del que hem batejat com a 'Ateneu hub', que té per objectius:

- Difondre les activitats, els serveis i tot allò que passa a l’Ateneu

- Compartir i crear continguts, fent seguiment del que passa durant i després de les activitats

- Fer-ne partíceps tots els socis i els ciutadans que visitin el portal i conversar amb ells

El desenvolupament del projecte serà progressiu, hem fixat les següents etapes:

1a) Creació del web, que avui presentem

2a) Creació d’una plataforma de serveis des del web (prevista per al gener del 2014)

3a) Estrena de blogs de seccions i tertúlies (2013-2014)

Tot plegat ho anem treballant en una comissió mixta formada per treballadors de l’Ateneu Barcelonès i pels membres de la Junta que des d’un començament estàvem més introduïts en el món digital.

La web que estrenem és el resultat d’aquesta feina en equip en què s’ha de destacar sobretot la implicació de tots els treballadors de l’Ateneu, sense ells aquesta web no hauria estat possible.

Moltes gràcies doncs a tots els treballadors, i que tots els socis aprofitem i donem a conèixer al màxim els continguts de la nova web.

Una eina, per cert, imprescindible per assolir el repte continu i sempre present de la renovació generacional de l’Ateneu.

A gaudir del web!  

 

Fes-te'n soci