Any nou, tertúlies noves!

Data de l'activitat: 

03/01/2022 - 11:45

La tradició de les tertúlies de l’Ateneu és indestriable dels seus orígens.

Actualment existeixen 30 tertúlies en actiu i en aquest 2023 se'n formen tres de noves: Cafè Continental, Ferits de lletra i Teatre clàssic.

Vam celebrar amb entusiasme que la Federació d’Ateneus de Catalunya, el 20 de desembre, lliurés el premi Jove, proposa! a l’Ateneu per la iniciativa Cafè Continental, una tertúlia adreçada a persones de 18 a 30 anys que vol ser el punt de trobada cultural obert, interdisciplinari i transversal dels joves de Barcelona. L’objectiu fonamental d’aquesta proposta, és recuperar l’esperit de les tertúlies històriques de l’Ateneu Barcelonès. Jordi Jiménez Guirao, membre de la Junta, és l'impulsor d’aquesta nova tertúlia.

  • Què és Cafè Continental? Una tertúlia jove d'una hora i mitja de durada que té lloc cada dos dijous i on es tracten qüestions interdisciplinars (polítiques, econòmiques, socials, culturals, etc). Arrencarà el 12 de gener a la sala Pompeu Fabra amb la proposta Cultura al segle XXI: té sentit l'Ateneu?, cada segon i quart dijous de mes de 19 a 20:30 hores.
  • Ferits de lletra és un club de lectura que neix per crear un debat transversal sobre la literatura catalana, un espai per a conèixer, difondre i aprofundir en les novetats, publicacions menys recents i també en els nostres clàssics. En definitiva, el cau dels lletraferits. La coordinadora de la iniciativa és Núria Baños. En la propera sessió del 18 de gener s'endinsaran en la lectura de L'escuma, d'Helena Guilera.
  • La tertúlia de Teatre clàssic debatrà els autors i les obres més importants de la història del teatre. No només els de l’antiga Grècia, com Sòfocles, sinó també els dramaturgs més valorats del segle XX com Bertolt Brecht. La tertúlia tindrà una periodicitat mensual i les sessions se celebraran el segon dimecres de cada mes, de 17 a 19 hores. Començarà l’11 de gener i en aquesta primera sessió es proposa debatre sobre Sòfocles i la seva obra Èdip Rei. El coordinador de la tertúlia és Josep M. Oroval.

Les tertúlies són l’espai de trobada i de debat plural que caracteritza l’Ateneu. Esdevenen fòrum d’opinió i un altaveu de la societat civil.

Tu també pots formar part de la història de l'Ateneu: participa-hi!

Fes-te'n soci