Ariadna Robert, nova gerent de l'Ateneu Barcelonès

Data de l'activitat: 

24/01/2022 - 09:00

Des del passat dimarts 18 de gener, s'ha incorporat com a gerent de l'Ateneu la Sra. Ariadna Robert

Llicenciada en Geografia i Història, especialitzada en Història de l’Art, ha cursat un Postgrau d’especialització en Contemporani i un Postgrau en Gestió Empresarial tot a la UB. Posteriorment va cursar un Màster en Direcció d’Empreses de Transport I Operadors Logístics per l’ICIL i el Ministeri de Foment, i Conservació Preventiva de recursos d’informació digital a la UOC. Finalment ha complementat la seva vessant de gestió amb formació en Patrocini en les Institucions Culturals del Segle XXI. IESE. UN. I el Programa en Direcció Estratègica de la Col·laboració Público- privada d’ ESADE. URLL.

Té una experiència de 30 anys en gestió cultural. Ha desenvolupat principalment la seva trajectòria com a Responsable del Departament de Logística i Registre d’obres d’art vinculat a la gestió d’exposicions i  col·leccions al MACBA departament del qual en va ser la ideòloga, creadora i responsable i on ha desenvolupat experiència en contractació pública contrastada, ha itinerant exposicions per tot el món i ha gestionat equipaments com són les Reserves d’obra d’art del museu, un recinte duaner, així com també ha liderat projectes estratègics com són els estudis preparatoris pel projecte de les Reserves Centralizades dels museus de Catalunya o les futures reserves externalitzades del MACBA. Els últims 10 anys ha estat vinculada a l’Àrea d’Operacions i de Producció.  

Al llarg de la seva trajectòria ha col·laborat amb institucions nacionals, estatals i internacionals, ha estat Presidenta d’ARMICE Asociación de Registros de Museos e Instituciones Culturales Españolas, és Experta CEN Comité Européen de Normalisation, en diversos grups de treball per l’elaboració de Normes Europees per a la Conservació i gestió del patrimoni Cultural i així mateix és Coordinadora d’un dels grups Espanyols.

També és Membre expert del Grup de treball creat pel Ministeri de Cultura per tal d’implementar de la Conservació Preventiva en les exposicions temporals i realitza col·laboracions com a experta amb el Servei de Museus de la Generalitat de Catalunya, en el Pla de Museus 2030, en diverses taules de treball (Gestió de Col·leccions, Noves Professions, Conservació Preventiva) i Equips de Gestió d’equipaments museístics. Durant la seva trajectòria també ha col·laborat en Consultoria de Plans Estratègics, Gestió i Organització, Màrketing i Patrocinis principalment pel Sector Esportiu. Finalment l’Ariadna ha realitzat estades professionals a la Fundació Joan Miró de Barcelona, al Whitney Museum of American Art i al MoMA Museum of Modern Art, Nova York.

Així mateix, aprofitem l’avinentesa per agrair al Sr. Jordi Codina, anterior gerent de l’Ateneu, la dedicació que ha tingut al llarg d’aquests darrers mesos a la casa. 

Fes-te'n soci