Art català del segle XX: una mirada internacional

Data de l'activitat: 

27/04/2022 - 18:30

El segle XX va protagonitzar algunes de les revolucions artístiques més grans de tots els temps i, sens dubte, les arts catalanes hi jugaren un paper destacat. Algunes de les figures més destacades de les avantguardes internacionals eren catalanes o van tenir un fort vincle amb Catalunya. Noms com Anglada Camarasa, Salvador Dalí o Joan Miró van dominar i encara dominen el panorama internacional de les arts del segle XX.

Més enllà dels grans noms, però, que responen a trajectòries individuals i inclassificables, Catalunya ha estat singular a l’hora d’assimilar els corrents forans. El Modernisme, el Noucentisme i fins i tot les avantguardes han estat assimilades en consonància amb la idiosincràsia específica del territori, donant pas a opcions plàstiques singulars.

Al llarg d’aquest curs anirem desgranant les particularitats artístiques de cada període en relació amb els corrents artístics i de pensament internacionals. Alguns dels principals experts en la matèria donaran visions globals de cada etapa per aprofundir, posteriorment, en aspectes monogràfics que, en diàleg o en contrast, ens permetran conèixer millor la nostra història de l’art.

Coordinador del curs: Bernat Puigdollers.

Matrícula oberta fins al 25 d'abril. 

Doble modalitat: presencial i virtual.


Consulta la programació del curs

Apunta-t'hi!

 

Fes-te'n soci