Ateneistes singulars

Data de l'activitat: 

26/06/2013 (Tot el dia)

Joan Josep López i Burniol és el proper ateneista singular. En l’acte del dimecres 26 el periodista Pep Montes entrevistarà a aquest notari que ens descobrirà la seva faceta personal i professional. Si tens ganes de conèixer la trajectòria d’aquest ateneista vine a les 19.30h a la sala Oriol Bohigas. L’entrada a l’acte és gratuïta i oberta a tothom!

Joan Josep López i Burniol va néixer al Montsià l'any 1945. És notari des de 1977 i llicenciat en Dret l’any 1967. Va ser degà del Col·legi de Notaris de Catalunya i vicepresident el Consell General del Notariat de l’Estat Espanyol (1987-89), magistrat del Tribunal Superior d’Andorra (1987-93) i del Tribunal Constitucional andorrà (1993-2001).

També va ser membre de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya (1998-2055), professor associat de Dret Civil de la Universitat Autònoma de Barcelona entre el 1982 i el 1990, i de la Universitat Pompeu Fabra. És membre del Consell de la Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona, vocal del Patronat de l’Institut Cambó, del de la Fundació Conservatori del Liceu i d’o rganitzacions de projectes solidaris.

És articulista habitual a les pàgines d’opinió dels diaris El Punt Avui, El Periódico de Catalunya i La Vanguardia, on ha tractat, sobretot, les relacions Catalunya-Espanya, tema sobre el qual ha publicat l’assaig Espanya desde una esquina. Notas para espanyoles. Federalismo o autodeterminación (2008).

Joan Josep López i Burniol estarà a l’Ateneu el dimecres per participar en el proper acte d’A teneistes singulars, un cicle d’entrevistes a socis de l’Ateneu per conèixer a fons i amb rigorositat els aspectes més destacats de la seva biografia. Un reconeixement als socis que han tingut una activitat rellevant dins i fora de l’entitat.

Fes-te'n soci