Carta del President de l'Ateneu

Data de l'activitat: 

26/03/2020 - 09:00
Jordi Casassas Ymbert

Benvolgudes i benvolguts,

El primer que vull és desitjar-vos el millor en aquesta situació tan difícil i, alhora, fer-vos avinent la solidaritat de la Junta vers tots vosaltres i, d'una manera especial, per aquelles persones que s'hagin vist afectades directament per la pandèmia.

Des d'avui sabem que les autoritats han allargat el confinament fins a l'11 d'abril, i que un cop més fan una crida a la responsabilitat de tots nosaltres. Així doncs, l’Ateneu Barcelonès romandrà tancat fins aleshores o fins que ho determinin les autoritats.

És per això que voldria agrair un cop més a les treballadores i treballadors de la casa la seva disponibilitat, manifestada des del primer moment i que segueixen mantenint a dia d'avui. La seva feina en línia permet que la vida associativa no s’interrompi. Com haureu pogut comprovar ens han enviat diverses propostes culturals i ho seguiran fent; per altra banda, en el dia a dia, fan possible que l’activitat de secretaria es mantingui ininterrompuda, que les diverses comissions segueixin mantenint l’activitat, que es tingui cura de l’edifici, que es mantinguin actius els subministraments, etc.; i, sobretot, fan possible que un cop superem tots plegats aquesta crisi puguem reprendre la vida associativa el més ràpidament possible i amb una il·lusió renovada i projectes nous.

En aquest capítol  d'agraïments tampoc no vull oblidar la nostra Escola d'Escriptura, un dels grans actius de la Casa.  Hem d'agrair als seus directors i a la resta de personal docent i no docent el notable esforç que fan per continuar la docència en la modalitat no presencial. Aquesta serà una altra de les iniciatives que ens permetran remprendre l'activitat amb la major rapidesa possible. Moltes gràcies a tots.

La nostra condició de socis de l'Ateneu ens posa en la primera línia de defensa en l'organització cultural del nostre país. Espero ferventment que tots puguem mantenir aquest compromís sense defallir: és una actitud que va molt més enllà de la nostra institució. En la seva llarga història, l’Ateneu Barcelonès s’ha vist sotmès a situacions realment complicades. I en totes aquestes ocasions ha pogut superar les dificultats gràcies al compromís dels socis, el seu actiu més preuat.

Tots som conscients de la gravetat de la situació en la que ens trobem. Però estic convençut què, un cop més, la unitat i la il·lusió de tots nosaltres ens permetrà superar el repte actual.

Una abraçada i cuideu-vos molt.

Jordi Casassas Ymbert

President

Fes-te'n soci