Carta del President de l'Ateneu

Data de l'activitat: 

10/12/2020 - 12:00
President Jordi Casassas

Benvolgudes consòcies i consocis,

Tots plegats passem per una època ben difícil. La nostra entitat, com totes les altres, en pateix greument les conseqüències. Els ateneus són centres de trobada, de diàleg, de contrast d’idees i de transmissió cultural; i en un moment en el qual la base de la convivència és l’aïllament social preventiu, per força han vist tocada a fons la seva mateixa naturalesa i funció.

Això no obstant, la societat catalana ha resistit força tempestes i agressions de tota mena; ha sabut resistir i ha sabut sobreviure i persistir en defensa de la seva llengua, la seva cultura i la seva manera plural de ser. Estic convençut que la clau d’aquesta voluntat de persistència ha descansat en bona mesura en la capacitat que hem tingut de reunir-nos en entitats de tota mena, en defensa de les manifestacions culturals més variades. Durant aquests mesos, gràcies a la fortalesa dels ateneistes, l’Ateneu ha mantingut tots els serveis, virtuals o presencials, que els protocols sanitaris permetien.

Ara ens cal fer novament un esforç per consolidar el tresor democràtic i civil que tenim i ens caracteritza. Encara que el final de la pandèmia sembla que s’allarga, estic segur que amb aquesta actitud i el concurs de tothom, en sortirem reforçats i amb saba renovada.

Crec que tots plegats ens hem de felicitar per haver fet costat al nostre Ateneu. Cuidem-nos tots molt i preparem-nos per a la represa.

Cordialment,

Jordi Casassas Ymbert
President

Barcelona, 10 de desembre de 2020

Carta del president de l'Ateneu
 

Fes-te'n soci