Cicle “Del paper a la pantalla”

Data de l'activitat: 

12/06/2013 - 16:15
Del paper a la pantalla

Com es construeix i es desenvolupa el procés creatiu del guionista? Quines eines i quins mètodes s’utilitzen per explicar bé una història?. Aquest dimecres 12, a les 19.30h, David Pastor, guionista i director de Los últimos días, i Ferran Viladevall, coordinador del Centre de Desenvolupament de Guions de Cine i Televisió, analitzaran els principals trets del procés creatiu que integra la producció de pel·lícules. L’acte, obert a tothom, tindrà lloc a la sala Verdaguer de l'Ateneu.

Allò que tots veiem a les grans pantalles del cinema, o en petit format a la televisió de casa nostra, és el resultat d’un treball dut a terme per un equip de professionals multidisciplinaris que, a través d’uns elements tècnics i específics per cada faceta, elaboren un producte audiovisual.

El procés passa per diverses etapes, des de la idea inicial, fins a la venta del producte a les sales de cinema. Entre l’inici i l’estrena, trobem l’elaboració del guió, el rodatge, la postproducció, etc. Cadascuna d’aquestes etapes té les seves pròpies peculiaritats i necessitats (assajos, vestuari, detecció escenaris, la part economico-financera, etc).
El guionista i director David Pastor obrirà el cicle parlant del procés creatiu: el que enceta la cadena en la producció cinematogràfica. El guió és un dels treballs que es dur a terme en aquesta faceta de producció artística, i que parteix d’una idea per desembocar en una espècie de novel·la o de relat on s’especifica el contingut del producte audiovisual. Quines eines i mètodes s'utilitzen per l'elaboració de guions? D'on sorgeixen les idees? Com es dur a terme? Davir Pastor i Ferran Viladevall ens explicaran com es desenvolupa el procés creatiu dins del cinema.

Fes-te'n soci