Cicle "Horitzó 2020"

Data de l'activitat: 

03/10/2013 - 19:00

Nou acte del cicle “Horitzó 2020: el projecte del catalanisme polític en l’horitzó de la integració política europea”. Una sessió amb Miquel Caminal, professor de Teoria Política de la UB; Joan Manuel Tresserras, professor del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB, i Josep Maria Vallès, catedràtic emèrit de Ciència Política de la UAB. Modera: Joan Colomines, professor de Ciències Polítiques de la UB. L'acte, obert a tothom, s'iniciarà a les 19h a la sala Bohigas de l'Ateneu.

L’aposta per a una major integració política de la Unió Europea també implica repensar el projecte del catalanisme polític com a eix vertebrador d’un model de societat basat en el progrés social i econòmic. Per a aquesta renovació cal coratge polític, imaginació i voluntat de diàleg entre les diverses propostes que històricament han format part d’aquesta tradició política oberta, àmplia i plural.

Totes aquestes propostes comparteixen l’aspiració d’una Catalunya plenament realitzada, així com la necessitat d’actualitzar i redefinir una proposta catalanista adaptada al marc de l’Europa del 2020.

 El cicle «El projecte del catalanisme polític en l’horitzó de l’Europa del 2020» vol oferir una àgora per aprofundir en la definició i la renovació del projecte del catalanisme polític en el marc d’una Europa més integrada. Aquest espai pretén generar discurs i un nou pòsit ideològic, així com esdevenir un punt de trobada de persones de diverses procedències polítiques i socials.

Proper acte del cicle

Dijous 17, 19 h, sala Verdaguer
Hi intervindran: Miquel Iceta, president de la Fundació Rafael Campalans; Ignasi Llorente, consultor en Comunicació i exportaveu d’ERC, i Vicenç Villatoro, director de l’Institut Ramon Llull.
Moderador: Antoni Gutiérrez-Rubí, assessor de Comunicació i consultor polític.

Organitza: Fundació Catalunya Europa i Centre d’Estudis Jordi Pujol, amb la col·laboració de l’Ateneu Barcelonès.

 

 

Fes-te'n soci