Crui. Els portadors de la torxa de Joan Buades guanya el XLVI Premi Crexells

Data de l'activitat: 

22/06/2017 - 19:00

Crui. Els portadors de la torxa, de l’escriptor Joan Buades ha estat escollida l’obra guanyadora del Premi Crexells de l’Ateneu Barcelonès, creat l’any 1927, que celebra la seva 46a edició. El jurat ha proclamat aquesta obra com la millor novel·la catalana publicada l’any 2016. Enguany el Crexells incrementa la seva dotació fins als 6.000 euros.

Crui. Els portadors de la torxa és la primera novel·la de Joan Buades, que ja havia publicat individualment cinc llibres d'assaig (com ara Do Not Disturb Barceló. Viaje a las entrañas de un imperio turístico o On brilla el sol. Turisme a Balears abans del Boom) a més de nombroses col·laboracions en obres col·lectives.

Es tracta d'una novel·la psicològica amb un rerefons històric que ha estat publicada per l’editorial eivissenca Edicions Aïllades, gràcies a les aportacions ciutadanes aconseguides a través de la plataforma de micromecenatge Verkami.

El boom turístic, les elits franquistes, els forats negres de les finances internacionals, els misteris de l'ànima humana i les ombres més fosques de la història d'Europa són alguns dels principals temes de l’obra. “Crui és una exploració sobre els límits del Mal i la nostra capacitat individual i col·lectiva de construir relats perfectes allí on la vida és feta de sargits i escletxes”, subratlla l’autor.

L’obra guardonada amb el XLVI Premi Crexells ha estat escollida pel jurat del Premi Crexells, compost per Mita Casacuberta, David Castillo, Rosa Delor, Anton M. Espadaler, Jordi Llovet, i Patrícia Gabancho, presidenta.

Després de recuperar la dotació econòmica del guardó l’any 2016, enguany el Premi Crexells incrementa la seva dotació de 4.000 euros fins a 6.000 euros.

La proclamació del guanyador del Premi Crexells s'ha fet aquest dijous 22 de juny, a les 20.00 hores, en el marc d'un acte festiu i obert a tothom, anomenat la “Revetlla literària”.

Fes-te'n soci