Els socis avalen la gestió i les propostes de la Junta Directiva

Data de l'activitat: 

04/04/2023 - 14:15

L’assemblea general de socis va aprovar dijous, per majoria absoluta i amb un 96% dels vots favorables, la gestió de la Junta de l’Ateneu, el compte de resultats de l’any 2022 i el pressupost del 2023.

La presidenta Isona Passola va explicar les transformacions que s’han produït a l’entitat durant aquest any: els nous espais guanyats pels socis, l’obertura del restaurant amb gran participació social i, sobretot, la implantació de formes de treball més transversals i més transparents, que han estat molt ben rebudes per part de l’equip laboral. Va agrair, en nom de la Junta, al personal de l’entitat la seva capacitat d’adaptació i la seva il·lusió, que han fet possible aquests canvis.

Va aprofitar també el seu torn de paraula per demanar la implicació dels socis per fer un Ateneu econòmicament i energèticament sostenibles. Són els dos objectius que, en moments de dèficit pressupostari, estan previstos dur a terme al llarg d’aquest 2023.

A continuació, la vicepresidenta primera, Lluïsa Julià va valorar positivament la qualitat dels actes de l’any 2022, els referits a la celebració del 150 aniversari, els programats per les seccions i per la Junta. També va ressaltar la vitalitat de les 24 tertúlies actuals a l’Ateneu tot destacant les noves iniciatives que han aplegat a un centenar de joves. Va remarcar que, tot i l’escassetat de recursos, s’estan recuperant a poc a poc les xifres d’assistència prepandèmiques. També va destacar la museïtzació que ha dut a terme l’entitat amb motiu de l’efemèride.

Seguidament, van intervenir el vicepresident segon, Ricard Faura, i el tresorer-comptador, Daniel Faura, per fer balanç del compte de resultats del 2022 i explicar en profunditat la proposta del pressupost 2023; ambdues van ser votades i aprovades per l’Assemblea de socis de l’Ateneu per una àmplia majoria. Així mateix, Ricard Faura va informar de l’activitat i del tancament econòmic de l’Escola d’Escriptura i del nomenament del conseller delegat que farà de pont entre la Junta i l’Escola.

Finalment, la conservadora Elisabet Cirici va informar sobre les obres fetes al Palau Savassona. L’execució de les de l’entrada de Carruatges i les que van fer guanyar dos espais nous per als socis a la planta on hi havia els despatxos i reforçar-ne unes estructures molt deteriorades. Va concloure el seu discurs amb fotografies del nou espai diàfan que ha acollit al personal de l’Ateneu.

Fes-te'n soci