Estrena de Quatre tankes de Felícia Fuster compostes per Joan Magrané Figuera

Data de l'activitat: 

10/09/2021 - 18:30

El concert de la Diada Nacional de Catalunya de l'Ateneu Barcelonès oferirà l'estrena mundial, amb la col·laboració de La fàbrica de lied, de les Quatre tankes de Felícia Fuster compostes per Joan Magrané Figuera per veu i arpa. Una estrena que anirà precedida per una presentació de la comissària literària de l'Any Felícia Fuster i alhora vicepresidenta primera de l'Ateneu Barcelonès, Lluïsa Julià.

El concert serà interpretat per la soprano Mireia Tarragó i l'arpista Esther Pinyol. Oferiran també el cicle Cançons de carrer d'Enric Morera amb poemes de Josep Maria de Sagarra seguit de la Cançó de comiat d'Eduard Toldrà amb poema de Tomàs Garcés pertanyent A l'ombra del lledoner.

També, del compositor Vilanoví, en sentirem tres cançons populars catalanes que va recollir ell mateix al poble de la seva muller, Cantallops, l'Alt Empordà, durant els anys 1925-1926 per encàrrec de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya que dirigia el mecenes Rafael Patxot.

El seguirà Mompou Dencause i Janés Olivé amb el lied del Combat del somni Jo et pressentia com la mar.

Es desgranaran a continuació les Quatre tankes de Felícia Fuster: Horabaixa / Solament / Breu / Lluny, que el compositor de Reus, Joan Magrané, ha compost expressament per ser estrenades en primícia mundial en el seu estimat i admirat Ateneu Barcelonès. Alhora, celebrarem el centenari del naixement de Felïcia Fuster (1921-2021), poeta, traductora i artista plàstica.

L'Esther Pinyol interpretarà seguidament la Fantasia sobre Muntanyes regalades per a arpa sola que ha compost i estrenat aquest darrer juliol a Riells del Montseny.

Clourà el recital el compositor de La Garriga Manuel Blancafort de qui n'escoltarem L'hora de l'alba del cicle Lírica catalana amb poema també de Garcés.

Aquest Concert de la Diada Nacional de Catalunya us l'ofereix La fàbrica de lied conjuntament amb l'Ateneu Barcelonès.

Breu

Si t’esgarrinxa
l'amor, no juris. Alça't
serpent. O estripa't.
O posa't una malla
d'estopa, d'esca: crema't.
Felícia Fuster / Joan Magrané

Programa del concert

 

Fes-te'n soci