Experiències de l’Absolut: mística i místiques

Data de l'activitat: 

24/01/2022 - 10:00

Moltes religions i sistemes de pensament d’arreu del món ens parlen amb aprovació o bé amb horror d’un espectre d’experiències que tenen a veure amb el fenomen de la mística.

Innegablement des de temps molt antics fins avui, cultures i tradicions, pràctiques i doctrines, arts i literatures han acollit aquesta dimensió particular de la creativitat humana. Bogeria per a uns, el millor propòsit de l’ànima per a d’altres, entre ortodòxia i heterodòxia i enmig de tensions tremendes i dinàmiques extremes, la mística genera opinions antitètiques i contradictòries però no es pot dir que deixi a ningú indiferent ni que sigui històricament insignificant.

Fins i tot dins de les societats més agnòstiques existeixen corrents d’aquest tarannà o amb aspiracions semblants, mai extingides del tot. Per això, un recorregut ampli i introductiu pel món de les místiques ens pot donar una idea de la seva importància i diversitat, així com encetar el debat sobre llur història i possibles trets comuns.

Adreçada a fer un recorregut pels corrents “místics” més significatius, aquesta introducció vol ser una presentació històrica i alhora una introducció crítica i reflexiva sobre el fenomen mateix, ja que són molts els debats que giren al seu voltant.

Coordinador del curs: Víctor Pallejà de Bustinza.

Consulta la programació del curs

Apunta-t'hi!

 

Fes-te'n soci