Informació sobre el desconfinament II

Data de l'activitat: 

25/05/2020 - 18:00

Benvolgut soci, benvolguda sòcia,

Ens plau informar-vos de les accions d'aquesta setmana a fi de reprendre pas a pas el ritme habitual de l’Ateneu Barcelonès:

- Ahir diumenge es van retirar cinc palmeres del jardí per poder continuar les obres de l'Espai Rogent. L'operació, validada per l'Àrea d'espais verds i gestió de l'arbrat de l'Ajuntament de Barcelona, va ser realitzada per l'empresa Moix que té cura habitualment del jardí de l’Ateneu i en coneix bé les espècies i peculiaritats.

Les palmeres s'han traslladat a un viver del Maresme on seran tractades amb totes les garanties que asseguraran la seva tornada en condicions òptimes al jardí de l'Ateneu. Es recuperarà d’aquesta manera la fisonomia habitual del jardí.

Vídeo del trasllat de les palmeres del jardí

- Durant aquesta setmana s’acabarà la neteja inicial preceptiva de tot l'edifici. Paral·lelament, es farà la neteja d’espais patrimonials com la Biblioteca, amb un sistema específic adequat per a la seva preservació.

- També s'iniciarà la instal·lació de la senyalització de les noves zones de pas, les capacitats màximes dels diversos espais, etc.; es col·locaran les mampares i altres elements de prevenció; es procedirà a la retirada dels mobles patrimonials; es protegiran els espais més vulnerables, i s’habilitaran els espais per a la quarantena dels llibres.

- El proper dimecres 27 de maig s’inaugura un nou servei de préstec a domicili gratuït per a tots els socis. Es podran sol·licitar documents de la Biblioteca que es faran arribar gratuïtament per missatgeria als domicilis dels socis. Trobareu la informació detallada d'aquest nou servei en aquest enllaç. Aquest servei estarà en actiu amb les mateixes condicions durant les fases I i II.

Com hem anat fent durant el confinament no ens aturem i, des de la distància, continuem oferint-vos un nou debat en directe cada setmana i moltes altres activitats recuperades dels nostres arxius. Observem que més de 300 persones segueixen puntualment la nova programació. Segueix-nos tu també a #ateneuacasa

Fes-te'n soci