L’Ateneu Barcelonès acull la presentació de la 39a Setmana del Llibre en Català

Data de l'activitat: 

22/07/2021 - 13:00

Avui s’ha presentat a l’Ateneu Barcelonès la 39a edició de La Setmana, que tindrà lloc del 10 al 19 de setembre al Moll de la Fusta, amb el llibre en català com a protagonista. L’acte ha comptat amb les intervencions de la presidenta de l’Ateneu Barcelonès, Isona Passola; el president de l’Associació d'Editors en Llengua Catalana, Joan Sala Torrent; i el president de La Setmana, Joan Carles Girbés.

La Setmana comptarà amb 227 expositors, repartits en 69 mòduls. I s'hi presentaran 270 novetats editorials, desenes de milers de títols de fons i 500 capçaleres de revistes i premsa comarcal.

L’esdeveniment suma sinergies amb altres festivals literaris que se celebren al llarg de l’any així com també amb institucions compromeses amb la cultura i la llengua, com l’Ateneu Barcelonès.

Passola ha anunciat que l'Ateneu Barcelonès hi col·laborarà amb un diàleg entre Àlvar Valls i Eduard Màrquez, sobre el procés de creació d’Entre l’infern i la glòria, premi Crexells 2021. A més, juntament amb l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu hi tindran presència física amb un estand.

Torrent ha informat que durant els darrers mesos s’ha incrementat la venda de llibres i ha subratllat que  1 de cada 3 llibres venuts és en català.

Girbés ha detallat les principals novetats d’enguany. Més escenaris, espai de lectura, festivals convidats i 250 activitats.

El president de La Setmana també ha destacat l’esdeveniment com un lloc de trobada dels lectors. A més, és un espai privilegiat per mostrar la riquesa i la diversitat de l’edició en català i la seva potència industrial.

Aquesta 39a edició tindrà lloc al Moll de la Fusta de Barcelona. Un espai idoni per la seva amplitud que permet respectar totes les distàncies interpersonals de seguretat i tenir tres escenaris per poder fer més activitats.

Finalment, en aquest acte s'ha atorgat 25è Premi Trajectòria, a l’escriptor, poeta i activista cultural Biel Mesquida. I el Premi Difusió 2021 al periodista Xavier Graset.

La Setmana és un esdeveniment cultural organitzat per l'Associació d'Editors de la Llengua Catalana que es posiciona com la fira literària més important del país i de la literatura catalana.

Fes-te'n soci