L’Ateneu Barcelonès i Valors presenten el cicle ‘Un nou temps. Una nova política?’

Data de l'activitat: 

15/01/2016 - 13:00
Daniel Innerarity, David Fernàndez, Laia Bonet, Ferran Sàez i Albert Sàez

S’ha dit moltes vegades que la crisi de l’Espanya de la Transició necessita una nova forma de fer política i aquesta necessitat sembla haver fet aparèixer tota una sèrie de noves formacions polítiques. A Catalunya, el Procés Sobiranista  també beu  d’aquest desig de nova política. Però existeix, avui, realment, una nova política? Què vol dir ‘nova política’?

Amb la voluntat de debatre i poder trobar resposta a aquestes preguntes, l’Ateneu Barcelonès i la revista Valors hem organitzat un cicle de conferències que porten per títol ‘Un nou temps. Una nova política?’. 

El cicle serà inaugurat el proper dimarts 26 de gener, per Daniel Innerarity, catedràtic de Filosofia Política i Social, director de l’Instituto Globernance del País Basc i autor, entre altres, del llibre “La política en tiempos de la indignación”. Ell basarà la seva conferència en una pregunta: “Existeix avui una nova política?.

La segona de les sessions, just una setmana després, el dimarts 2 de febrer, versarà sobre ‘La transparència, un nou marc necessari?‘ i els protagonistes del debat seran Ferran Sáez, doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona i professor titular a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de la Universitat Ramon Llull, i Albert Sáez, doctor en periodisme, director adjunt d’El Periódico i professor a la Universitat Ramon Llull.

I, finalment, no es pot parlar de política sense tenir en compte la veu dels polítics. En la tercera de les sessions, que tindrà lloc el 9 de febrer, titulada ‘Sobre el terreny‘, sentirem què en pensem sobre la vella i la nova política, l’exdiputat de la CUP,  Quim Arrufat i l’exdiputada del PSC, Laia Bonet.

Totes les sessions, obertes i gratuïtes a tot el públic, tindran lloc a les 7 de la tarda, a la Sala Oriol Bohigas de l’Ateneu (C/ Canuda, 6. Barcelona). Us hi esperem!

Fes-te'n soci