L’Ateneu Barcelonès reobre les portes dilluns 8 de juny

Data de l'activitat: 

03/06/2020 - 09:00

L’entitat cultural obrirà les portes, seguint el Pla de desconfinament, el proper dilluns 8 de juny. La reobertura de l'Ateneu es farà seguint estrictes mesures de prevenció per garantir la seguretat dels socis i de l’equip de treballadors. Continua l’activitat cultural amb conferències setmanals en línia i amb la difusió de continguts culturals a les xarxes socials.

El Palau Savassona s’està preparant per obrir el dilluns 8 de juny, seguint el Pla de desconfinament aprovat per la Junta Directiva, amb estrictes mesures d’higiene i protocols per garantir la màxima seguretat per a les persones. Inicialment, l’horari d'obertura de l'Ateneu serà de dilluns a divendres d'11 a 19 hores; amb un horari preferent, d'11 a 13 hores, per als majors de 65 anys. Es podrà gaudir de la Cafeteria i de les sales de conversa. Destaca, per part de la Biblioteca, el nou servei de préstec a domicili a tots els associats.

D’altra banda, l’Ateneu continua oferint activitats setmanals en línia, a través del web. Aquest dijous 4, a les 18 h, continua el cicle en streaming amb un homenatge a Josep Carner amb els poetes Josep Pedrals i Maria Cabrera. I completarà la programació virtual del mes de juny amb actes setmanals sobre ecologia, història i arts visuals.

A més, per continuar oferint cultura oberta i accessible a tothom, ha desenvolupat una campanya a les xarxes socials sota el lema “l’Ateneu a casa”, amb l’objectiu de difondre diàriament conferències online sobre humanitats i ciències, des l’any 1973, englobades dins l’Arxiu de la Paraula.

Així, mateix l’entitat ha impulsat diverses iniciatives com ara: la celebració del “Dia Mundial de la poesia”, amb la participació de 19 poetes que van recitar els seus poemes; “Música pel confinament”, on 13 músics ens van obsequiar amb una selecció de peces musicals, o bé, un “Homenatge a Calders”, on 15 actors van interpretar magistralment diversos contes i microcontes d'aquest autor. Totes disponibles al canal Youtube de l’Ateneu.

A mesura que s’avanci de fase, i de manera esglaonada, s’anirà ampliant l’horari d’obertura de l'Ateneu, els espais d'estudi i altres serveis.

Fes-te'n soci