Les polítiques culturals per Barcelona a debat a l’Ateneu Barcelonès

Data de l'activitat: 

03/05/2023 - 12:30

El retrocés del català i el dret a l’accés a la cultura, temes principals del debat sobre les polítiques culturals per Barcelona

Membres dels partits polítics que tenen representació a l’Ajuntament de Barcelona van debatre sobre les polítiques culturals per a la capital catalana el passat dimarts 2 de maig en un acte organitzat pel diari Ara i l’Ateneu Barcelonès.

Al debat hi van intervenir Elisenda Alamany (ERC); Paula Añó Santiago (Valents); Francesc Xavier Marcé (PSC); Jordi Martí Grau (Barcelona en Comú); Joan Rodríguez (Trias per Barcelona), Juan Milian (PP) i M. Ángeles Pérez Samper (Ciutadans); i la responsable de moderar el debat va ser la directora del diari Ara, Esther Vera. La periodista va demanar als participants que fessin un diagnòstic del sector cultural a la capital catalana, i que plantegessin allò que ha de definir la ciutat així com un resum de les propostes concretes en matèria de cultura.

El retrocés del català, garantir l’accés a la cultura a tothom, la digitalització del sector, potenciar la muntanya de Montjuïc per convertir-la en una gran i museus, la pressió turística que pateix la ciutat i les ampliacions del MNAC i el MACBA, van ser els principals temes del debat. Podeu recuperar-lo aquí o llegir el que n’ha dit la premsa clicant als següents enllaços:

https://www.publico.es/public/propostes-precaritzacio-cultura.html#md=modulo-portada-fila-de-modulos:2x3;mm=mobile-big

https://www.ara.cat/cultura/pressio-turistica-perdua-catala-reptes-cultura-barcelona_1_4691103.html

Fes-te'n soci

Galeria de fotografies

  • D'esquerra a dreta: Esther Vera, M. Ángeles Pérez Samper, Paula Añó Santiago, Francesc Xavier Marcé, Isona Passola, Jordi Martí Grau, Elisenda Alemany, Joan Rodríguez i Juan Milian.
  • Panoràmica de la sala d'actes Oriol Bohigas.
  • Panoràmica de la sala d'actes Oriol Bohigas.
  • D'esquerra a dreta: Jordi Martí Grau i Esther Vera.
  • Francesc Xavier Marcè.
  • D'esquerra a dreta: Francesc Xavier Marcé i Jordi Martí Grau.
  • D'esquerra a dreta: M. Ángeles Pérez Samper i Francesc Xavier Marcé.
  • Paula Añó Santiago.
  • Panoràmica de la sala d'actes Oriol Bohigas.