Manuel Baixaulí, Sergi Pons Codina i Valentí Puig finalistes del Premi Crexells

Data de l'activitat: 

03/03/2015 - 18:00
Guardó de l'artista Antoni LLena

Les novel·les “La cinquena planta” de Manuel Baixauli, “Mars del Carib” de Sergi Pons Codina i “La vida és estranya” de Valentí Puig, han estat proclamades finalistes XLIV Premi Crexells que atorga l'Ateneu Barcelonès.

El nou jurat del Premi Crexells, compost per Mita Casacuberta, David Castillo, Rosa Delor, Anton M. Espadaler i Jordi Llovet, i Patrícia Gabancho, presidenta, ha seleccionat les obres d’aquests autors, com les tres millors novel·les en català publicades durant el 2014.

Durant els propers mesos es realitzarà un programa de conferències, debats, col·loquis i activitats per a donar a conèixer aquestes tres novel·les que opten al premi.

Les activitats obertes a tothom s’iniciaran aquest Sant Jordi amb una lectura pública, de 12 a 14 hores, de les tres novel·les seleccionades, al jardí de l’Ateneu Barcelonès.

Enguany, continua l’estreta col·laboració de l’Ateneu amb els lectors dels clubs de lectura convocats pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura i Biblioteques de Barcelona, que juntament amb els socis de l’Ateneu, decidiran l’obra guanyadora, a través del seu vot.

L’objectiu d’aquest guardó és impulsar la participació, fomentar de la lectura i la difusió de les principals obres de la novel·la catalana contemporània.

El guanyador del XLIV Premi Crexells serà proclamat el 22 de juny, a la Revetlla Literària de l’Ateneu Barcelonès.

Fes-te'n soci