María Teresa León: la memòria dispersa

Data de l'activitat: 

28/11/2013 - 19:30
Maria Teresa Leon

Taula rodona sobre una de les escriptores més importants de l’exili republicà. Vanguardista i rupturista, va tractar de combinar la sensibilitat artística amb el compromís polític, convertint la cultura en un arma de lluita.  El dijous 28, a les 19.30 h, et convidem a l'acte d'homenatge, a la sala Bohigas de l'Ateneu. T'hi esperem!

Hi intervindran: Felipe Alcaraz, expresident del PCE i escriptor; Julia Hidalgo, Comissió de Cultura del PCE; Albert Escofet, Frente Cívico; Cristina Simó, secretària de la Dona del PCE; Joaquín Recio, editorial Atrapasueños, i Aitana Alberti León, escriptora i filla de María Teresa León i Rafael Alberti.

María Teresa León (1903- 1988) va ser guionista, directora, escriptora... una dona excepcional que al llarg de la seva vida va voler ser “l’estela d’un cometa”, en referència al seu marit Rafael Alberti. Avui, des de diferents àmbits (acadèmics, polítics, socials ...), es reclama la seva actualitat i vigència.

“Escribir es una enfermedad incurable,
una respiración sin la cual sería capaz de
morir”  [María Teresa León ]

Durant la guerra civil de 1936-39 dirigí el Teatro de Arte y Propaganda de Madrid i tingué un paper destacat en les activitats culturals republicanes. Entre les obres que escriví es destaquen: Contra viento y marea (1941), Morirás lejos (1942), Del tiempo amargo (1962) i el recull biogràfic Memoria de la melancolía (1970).

(Acte en castellà)

Fes-te'n soci