Missatge de la presidenta de l'Ateneu Barcelonès

Data de l'activitat: 

24/12/2021 - 09:00

Benvolgudes sòcies, benvolguts socis de l’Ateneu,

Aprofito aquestes dates de finals d’any no només per felicitar-vos les festes sinó també per fer un balanç del que han estat aquests mesos de mandat de la nova Junta de l’Ateneu que presideixo. Com sabeu no estem vivint uns temps fàcils ni per les persones, ni per les institucions, ni pel nostre país, ni pel món en general. Tot i així, hem maldat per ser constructius i per fer que l’Ateneu no es rendís davant d’aquesta època tumultuosa que ens ha tocat viure.

El primer repte que vam proposar-nos en encetar el nou mandat va ser pal·liar el dèficit que aquesta casa arrossegava, que ens tenia immobilitzats i no ens permetia més que resistir. Avui ja puc comunicar-vos que, en aquest curt espai de temps, hem pogut encarrilar econòmicament l’entitat malgrat les funestes previsions prèvies i enguany podrem garantir un tancament comptable equilibrat i amb una perspectiva tranquil·litzadora des del punt de vista econòmic, per arrencar amb força el 2022 i els propers anys.

El segon repte, sempre amb l’ajuda inestimable de les institucions públiques i privades, ha estat posar al dia les instal·lacions de la casa per fer front als nous reptes tecnològics generats per la pandèmia. L’emergència sanitària ens ha obligat a plantar-nos al segle XXI abans del que pensàvem, amb l’actualització de la sala d’actes i la digitalització de les aules de l’escola d’escriptura i també amb la culminació de les obres del pati de carruatges que arrenquen al gener.

El tercer i no menys important ha estat la reactivació de les activitats de l’Ateneu que estaven en hores baixes, però que han fet una revifalla espectacular gràcies a l’esforç i la creativitat de les seccions, les propostes de la Junta, la implicació de l’equip de la casa i la vitalitat de les tertúlies. Les conferències, homenatges, representacions de teatre, lectures i encara els cicles de debats i cursos que espetegaran amb força el proper gener han estat contínues. Els socis i sòcies heu participat intensament d’aquesta vitalitat i les sales s’han omplert també amb la gent de fora. Gràcies a tothom que ha participat d’aquest esforç.

I per acabar, l’any vinent la Generalitat ens ha considerat oficialment per commemorar els 150 anys de la nostra entitat, o sigui que farem festa grossa! Encarem un 2022 amb la responsabilitat i l’empenta de formar part d’una entitat amb una trajectòria tan brillant com la del nostre Ateneu i amb la voluntat compartida de fer-lo créixer en nombre de socis, en saviesa, en alegria, en participació i sobretot, amb un clar sentit de lluita per la solidaritat i les llibertats personals i col·lectives que, malauradament, ens són més necessàries que mai.

Bon Nadal!

Isona Passola, Presidenta de l’Ateneu Barcelonès.

Fes-te'n soci