“L’oasi musical”

Data de l'activitat: 

05/05/2022 - 18:30
El nou piano de l'Ateneu Barcelonès

L'Ateneu Barcelonès inicia un nou cicle de cinc sessions musicals centrades en obres del patrimoni musical català de compositors com ara Xavier Montsalvatge (1912-2002), Eduard Toldrà (1895-1962), Frederic Mompou (1893-1987) o Juli Garreta (1875-1925), entre d’altres.

Quina és la principal novetat d'aquest cicle? La seva estructura peculiar. Sentirem en directe dues vegades la mateixa obra i al mig, un petit oasi de saviesa explicat per Dedéu, Radigales, Garrigasait, Moreta, Costal o Fontanelles. Per acabar, escoltarem una altra vegada la mateixa peça però segur que ara amb més delit i amb més tremp.

Us convidem a gaudir-ho els següents dies: 

Dijous 5 de maig a les 18:30H. Sala d’Actes Oriol Bohigas.
Cinco canciones negras de Xavier Montsalvatge. Mariona Llobera (mezzosoprano) & Ester Lecha (piano). Jaume Radigales i Bernat Dedéu.

Dijous 12 de maig a les 18:30H. Sala d’Actes Oriol Bohigas.
Vistes al Mar d’Eduard Toldrà. Quartet Vivancos (Jordi Prim, Anna Sanchís, Estela Megias i Quim Tejedor). Ignasi Moreta.

Dijous 19 de maig a les 18:30H. Sala d’Actes Oriol Bohigas.
Sonets per a violí i piano d’Eduard Toldrà. Aina Huick (violí) & Carlos Bujosa (piano). Anna Costal.

Dijous 2 de juny a les 18:30H. Sala d’Actes Oriol Bohigas.
Suburbis de Frederic Mompou. Adrià Crespo (piano). Raül Garrigasait

Divendres 17 de juny a les 18:30H. Jardí de L’Ateneu.
Obres de Juli Garreta, Ricard Lamote de Grignon, i Salvador Brotons. Cobla de l’ESMUC. Direcció: Jordi Figaró. Albert Fontelles.

El cicle s'inspira en les antigues audicions musicals que l’avantguarda barcelonina programava a la dècada dels trenta delsegle XX a Barcelona. S'ha organitzat en col·laboració amb l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i hi participaran alguns dels seus professors i músics graduats. 

Els actes són gratuïts i oberts a tothom. 

 

Fes-te'n soci