Presentació del portal Arxiu de la Paraula

Escolta l'enregistrament de l'acte

Data de l'activitat: 

16/10/2013 - 19:30

Dimecres 16 us animem a conèixer l’Arxiu de la Paraula, el nou portal de l’Ateneu Barcelonès des del qual es pot accedir als enregistraments de les activitats que s’han celebrat a l’Ateneu des de 1970. Un pas més cap el procés de digitalització, preservació i difusió de la riquesa cultural de l’entitat. Fer accessible a tothom i gratuïtament a través de la xarxa aquest valuós fons documental és una fita molt important, no només per a l'Ateneu sinó per a tota la cultura catalana. I ens agradaria que ens hi acompanyéssiu, L’acte, a les 19.30 h, és de franc i obert a tothom.

La veu i el testimoni de les activitats de l’Ateneu des de 1970 Biblioteca

El portal té per objectiu compartir amb la societat el fons sonor de l’Ateneu i difondre el testimoni de les discussions i els debats de la Catalunya dels darrers quaranta anys.

La presentació del portal comptarà amb la conferència de Carles Santacana, professor d’Història i cap del Departament d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona, i de Ramon Alcoberro, bibliotecari de la Junta.

Actualment, el portal compta amb conferències realitzades durant les dècades de 1970 i 1980 on hi podem trobar persones de gran rellevància: polítics com Heribert Barrera o Antoni Siurana, historiadors i intel·lectuals com Isidre Molas, Joan Alegret o Richard Lowenthal i escriptores com Carme Riera i Teresa Pàmies.

En aquests moments ja són accessibles quasi 400 conferències (en àudio) i més de 200 conferències en video -també penjades a YouTube.que constitueixen un fons cultural molt significatiu ara a l'abast dels investigadors en àmbits com la història, la literatura, l'economia o la filosofia.

L'Arxiu de la Paraula aspira a convertir-se en una eina de referència per a les intranets docents de les nostres universitats, en un fons de consulta per als treballs de recerca dels nostres batxillers i en una documentació de primer ordre per a periodistes i ciutadans.

Lloc: sala Verdaguer (Ateneu Barcelonès) Hora: 19.30 h. Accés: gratuït i obert a tothom.

Fes-te'n soci