Ràdio 4 celebra Sant Jordi a l'Ateneu Barcelonès

Data de l'activitat: 

18/04/2019 - 09:00

Els programes “El matí a Ràdio 4” amb Ramon Castelló, “Metròpoli” amb Xavi Collado i “De boca a orella” amb Sílvia Tarragona, i “Todos Somos Sospechosos”, de Laura González, celebren Sant Jordi amb els oients i amb els autors protagonistes de la jornada a l'Ateneu Barcelonès. La programació especial, del dimarts 23 d’abril, començarà a les 9h del matí i acabarà a les 19h del vespre a l’entrada Ateneu Barcelonès. Es combinarà la presencia d’autors, de responsables de l’Ateneu i actuacions en directe.

“El Matí a Ràdio 4” arrencarà la programació especial de Sant Jordi des de l’Ateneu Barcelonès entrevistant el periodista i escriptor Juan José Millás que presentarà la seva darrera novel·la “La vida a ratos”; hi haurà connexions amb el tradicional esmorzar d’escriptors previ a l’inici de les firmes i amb l’ambient de com viuen els ciutadans aquesta jornada; tot seguit  Ramon Castelló conversarà amb María Dueñas, l’autora amb més ventes el dia de Sant Jordi del 2018 amb “Las hijas del capitán”.

A les 10h podrem gaudir d’un fragment de l’espectacle “Desnéixer” que barreja música i poesia de la mà de la cantant Elena Gadel i el músic Andreu Gallén; a continuació visitarà el programa l’autor de la premiada novel·la “Patria”, Fernando Aramburu i el cantant Gerard Quintana que s’estrena amb la novel·la “Entre el cel i la terra”; arribarem a les 11h gaudint amb la música en directe de Ramon Mirabet que presentarà el seu tercer àlbum d’estudi: “Begin Again”.

Acabarem l’edició especial del Matí conversant amb el President de l’Ateneu Barcelonès, Jordi Casassas, la música en directe de Paula Valls i l’entrevista a Christian Escribà i Sílvia Tarragó que presentaran: “L’obrador dels prodigis”.

A les 12 en punt arrancarà el ‘Metròpoli’, presentat i dirigit per Xavi Collado. Aquest programa entrevistarà Jordi Muñoz, director de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonés, fundada l’any 1998, i per la que han passat més de 15.000 alumnes.

El col.laborador Justo Molinero ens farà un repàs de les curiositats de la jornada, En Lesli, integrant de Los Sírex, ens delectarà amb el seu bon humor i amb alguna de les seves mítiques cançons. En el nostre espai dedicat al RCDE Espanyol ens acompanyarà Sergio Fidalgo per presentar ‘La Història en Còmic del RCD Espanyol de Barcelona’, i Alfonso Trinidad ens aproparà a la història a través de la seva darrera novel·la ‘Caza de Brujas’. I tot amanit amb connexions en directe d’Aina Cerdà i Gemma Esteve apropar-nos les novetats més destacades del dia.

Des de 13 a 14 hrs. S’enregistrarà el programa “Todos Somos Sospechosos”, de Ràdio 3 de RNE, dirigit per Laura González.

A partir de les 16h i fins a les 19h del vespre el programa “De boca a orella”, presentat i dirigit per Sílvia Tarragona, continuarà i posarà el punt i final a la programació especial de Sant Jordi des de l’Ateneu Barcelonès amb la periodista i escriptora Pilar Eyre, qui ens presentarà “Carmen, la rebelde”. A continuació, Sílvia Tarragona conversarà amb Almudena Grandes, una de les escriptores més prestigioses i aclamades de la jornada i flamant guanyadora del Premi Nacional de Narrativa 2018 amb la novel·la “Los pacientes del doctor García”.

El programa “De boca a orella” també celebrarà Sant Jordi amb el periodista i escriptor Enric Calpena, qui recentment ha publicat la novel·la “El dia que Barcelona va morir”. També visitarà el programa, el presentador i escriptor Boris Izaguirre, autor de la novel·la “Tiempo de tormentas”, i Àlex Cosials, Director de la Biblioteca d’escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

Aquestes tres hores de literatura maridaran a la perfecció amb la música de Nil Moliner, Intanta i Koers, les curiositats de la jornada amb Jordi Caupena i Quim Esteban i amb una edició especial del concurs del programa “I Ara Què?” amb Marc Hernández, Ferran Grau i Natàlia Sánchez.

Fes-te'n soci