En record d’Ignasi Agustí

Data de l'activitat: 

14/10/2013 - 19:30

President de l’Ateneu, novel·lista, periodista i poeta. Dilluns 14, a les 19.30 h, us convidem a participar a l’homenatge a Ignasi Agustí a la sala Bohigas de l'Ateneu.  Un acte organitzat conjuntament per la Penya Ignasi Agustí i l’Ateneu Barcelonès.  Un homenatge obert a tothom.

Com a escriptor s’inicià als anys trenta conreant en català diversos gèneres. En esclatar la Guerra Civil espanyola passà al bàndol franquista i, amb Josep Vergés i Matas, fou un dels fundadors i principals col·laboradors del setmanari Destino.

Des del 1936 escriví només en castellà. La seva obra més important és el cicle novel·lístic sobre la burgesia barcelonina, que comprèn Mariona Rebull (1943), El viudo Rius (1944), Desiderio (1957), 19 de Julio (1965) i Guerra Civil (1972).

Fou també corresponsal de La Vanguardia a Suïssa, fundador del premi Nadal, director del diari Tele-exprés i president de l’Ateneu Barcelonès (1962-71).

Hi intervindran: Sergi Doria, periodista i autor del llibre Ignacio Agustí, el árbol y la ceniza; Rafael Borràs, editor i fundador de la Penya Ignasi Agustí i Jordi Agustí, paleontòleg, fill d’Ignasi Agustí.

Moderador: Manuel Baratech, membre de la Junta Directiva.

Organitzat conjuntament per la Penya Ignasi Agustí i l’Ateneu Barcelonès. 

Fes-te'n soci